Trenderna som tar över modevärlden 2018

30 dec, 2017 
AvNanna von Knorring
Vågat och detaljrikt är två ledord för modeåret 2018. Vågar du dig på att prova ett par byxor i glansigt lack – eller föredrar du ett par klassiska jeans? Här är trenderna som Pinterest spår bli stora under 2018.
Annons

Det är detaljerna som gör stilen i vår, åtminstone om man ska tro Pinterest årliga trendspaning. Trendspaningen har tagits fram av plattformens analytiker som har tittat på vad deras användare börjat söka efter mer och mer. Just mode är en av de största kategorierna och många inspireras och sparar bilder på Pinterest där catwalk- och street stylebilder blandas med bloggares vardagsoutfits.

Här följer sju trender att prova 2018 – enligt Pinterest:

1. De klassiska jeansen

En klassiker som spås göra stark comeback när allt fler Pinterestanvändare suktar efter att addera ett par klassiska blå jeans gjorda i 100 procent bomull till sin garderob.

2. Logomani

Recept.se Nyhetsbrev

Stora synliga loggor, märken och symboler på kläder fortsätter att vara trendigt. En stor inspiration på Pinterest är street style-bilder där loggorna ofta matchas med mer klassiska plagg.

3. Statements i öronen

Långa, utsmyckade örhängen och stora ringar i öronen är populärt bland Pinterestanvändare. Sparade bilder på statementörhängen, för såväl fest- som vardagstillfällen, har ökat med hela 947 procent.

Annons

4. Baskern

Den franska klassikern har slagit igenom hos frankofiler världen över. En snygg accessoar som passar året runt och dessutom finns i alla färger du kan önska dig.

5. Slits

Iögonfallande detaljer är helt klart en av årets största trender, åtminstone om man ska tro Pinterest. Snygga slitsar syns inte bara i klänningar och kjolar, utan även i byxben och ärmar och ger plagg ett minimalistiskt element som bryter av.

6. Snygga strumpor

Tunna, nätta strumpor som matchas med såväl sneakers som sandaler är en av trenddetaljerna som spås öka i popularitet under 2018. Ett par annorlunda strumpor får vilken outfit som helst att sticka ut lite mer.

7. Glansig lack

Många är nyfikna på plastig, glansig lack i vår. För den modiga finns vårens trenchcoat i lack, medan den som vill ha en mindre dos av trenden kanske föredrar en kjol eller ett par byxor. Lacktrenden gör sig även fin i detaljer som i ett par klassiska boots eller en väska.

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons