Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Tre behandlingar som bevarar din solbränna

21 aug, 2010 
Annons

Tappat färgen? Här är behandlingar som räddar resterna – och suddar ut sviterna – av sommarens solbränna!

Kroppsbehandling med henna

Om man efter utlandssemestern kommer hem till ett regntungt Sverige bleknar solbrännan snabbare än man önskar. Men med en återfuktande hennainpackning för hela kroppen kan man få färgen att sitta lite längre.

Så går det till: Behandlingen, som kommer från Tunisien, inleds med en 15 minuters ångdusch som mjukar upp och förbereder huden. Därefter skrubbas döda hudceller bort med hjälp av en peelinghandske. Hennan som sedan smörjs på är samma typ av henna som används som hårfärg. När hennan har verkat i 20 minuter sköljs den av och behandlingen avslutas med att kroppen smörjs in med olja.

Effekt: Inpackningen gör inte huden brunare, men efter behandlingen kan en förstärkt, solkysst ton anas i huden.

Se upp! Henna kan ge huden en orange ton och därför görs inte inpackningen på personer med ljus hy. Behandlingen fungerar bäst om du har en mörkare hudton, alternativt är rejält solbränd. Därför kan vara klokt att besöka kliniken innan behandlingen bokas för att garantera att inpackningen passar just dig. Personer som är överkänsliga mot henna ska inte heller göra inpackningen.

Annons

Pris: 995 kr. Behandlingen bör göras om var tredje till var fjärde vecka för att hålla liv i solbrännan.

Var: Revivekliniken, Stockholm


Kerstin Florian Correcting Detox för ansiktet

Efter sommaren kan ansiktet behöva en riktig genomkörare med rengöring och behandling. Inte minst på grund av alla ”semesteröar” som poppat upp tillsammans med fräknar och orenheter.

Så går det till: Kerstin Florians nya Correcting Facial Detox är en korrigerande kurbehandling mot just pigmentfläckar, ojämn hudton och torra fläckar. Huden rengörs med aha-syror som tar bort torr hud och smuts i form av gamla solcrèmesrester. Sedan behandlas ansiktet med ”nästan medicinska-produkter” (cosmeceuticals)  som är fuktande och lystergivande, vilket lyfter fram solbrännan.

Effekt: Skillnaden är tydlig redan efter en behandling. Huden blir fräschare, rosigare och får en friskare färg. Men för att komma åt pigmentfläckar krävs flera behandlingar. I Correcting-serien finns även produkter för hemmabruk mot bland annat pigmentfläckar.

Annons

Se upp: Har du väldigt känslig hud kan du reagera på syrorna i behandlingen. Tala om för hudterapeuten om du har reaktiv hud.

Pris: 1680 kr.

Var: Sturebadet och andra salonger och spa med Kerstin Florian-behandlingar.


Dekolletageföryngring med Restylane Vital

Veck och linjer i dekolletaget blir extra tydliga när man är solbränd. Ett sätt att komma till rätta med problemet är att lägga in en volymökande fuktdepå under huden.

Så går det till: Depån, som består av hyaluronsyra, sprutas in i flera omgångar med en tunn nål. Dekolletage-föryngringen ges som en kur med tre behandlingar med några veckors mellanrum. Metoden kan också användas på solskador på händer, hals och i ansiktet.

Effekt: Substansen fuktar huden inifrån och fyller ut veck direkt. Man har också sett att hudens kvalitet förbättras av hyaluronsyra: Den blir smidigare och mer elastisk. Anledningen är att ämnet, som finns naturligt i kroppen, har till uppgift att suga åt sig vatten.

Se upp: Eftersom hyaluronsyran är ett kroppseget ämne är allergiska reaktioner ovanliga, men de förekommer.

Pris: Inledande kur, cirka 5 000 kr. För att behålla slätheten måste behandlingen upprepas efter cirka ett år.

Var: På hudkliniker som använder Restylane.

Av Vivvi Alström och Elsa Larsson


Annons