Tictails nya kampanj uppmuntrar till en hållbar och medveten konsumtion

Forskning visar att ett plagg används i genomsnitt sju gånger innan det kastas bort. Fast fashion kallas fenomentet som ser till att trender skickas direkt från catwalken ut i butiker, helst så snabbt och billigt som möjligt. Trenderna avlöser varandra i ett snabbt tempo och aktuella plagg blir inaktuella snabbare än någonsin. Det är omöjligt att hänga med och samtidigt bibehålla en genuin och personlig touch på ett plagg, något som tvingar de stora kedjorna att prioritera omsättning före identitet. Bär du en blus från någon av de större kedjorna som H&M eller Zara vet du vad som står på lappen i nacken, men du har troligtvis ingen aning vem det är som har designat eller producerat plagget du bär.

”Ingenting är heller till för att vara längre än den aktuella trenden. Kläderna är utbytbara, anonyma och ansiktslösa.” – Tictail.

Det vill Tictail ändra på genom att lansera Not Faceless, en kampanj som syftar till att visa upp kreatören bakom plagget och visa upp fördelarna med att stötta mindre företag och entreprenörerna bakom. Kampanjen är tänkt att vara en plattform för att låta kreatörerna uttrycka deras värderingar och hur de ser på världen genom deras skapande.

I samband med kampanjen släpper Tictail deras Autumn/Winter 2017 Lookbook som är plåtad i den svenska skärgården. Kollektionen sammanfattar Not Faceless-kampanjen genom att spela på känslorna som uppkommer av att shoppa slow fashion – att plagget är uttänkt och hänsynsfullt producerat.

I kampanjen finns 35 varumärken från 12 länder med. Bland annat är svenska Deuxième Studios, Le Stockholmsyndrome, Arethé Stockholm och Jennie-Ellen representerade i kollektionen. Vill du se hela kollektionen? Besök Tictails kampanjsida.

Ett urval av kollektionen Not Faceless

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Test: Hitta rätt kläder utifrån din kroppstyp

Läs också: Test: Hitta rätt kläder utifrån din kroppstyp

 

Utvald läsning