Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Ta bort oönskad hårväxt i ansiktet – bästa hjälpen

27 aug, 2020 
AvMåBra
Plötsligt är de där – de irriterande skäggstråna på hakan, överläppen och kanske på kinderna. Vad gör man om man inte vill ha dem där? Vi har frågat proffsen.
Annons

Bästa metoderna för hårborttagning på salongBrand logo
Bästa metoderna för hårborttagning på salong

Du är långt ifrån ensam. Någonstans efter 40 eller 50 får de allra flesta kvinnor hårstrån i ansiktet på ställen där man inte vill ha dem. När östrogenhalten minskar tar det manliga hormonet testosteron mer plats och det kan göra att hårsäckarna på hakan, överläppen och även kinderna blir mer aktiva.

Annica Joensuu, ordförande i Sveriges Hudterapeuters Riks-organisation, tycker att det är viktigt att avdramatisera. Hon gillar inte begreppet ”generande hårväxt”.

– Det finns inget att vara generad över. Det här är inget märkvärdigt eller konstigt. Prata med dina väninnor och upptäck att du inte är ensam. Den bild vi har av hur en kvinna ska se ut skapar komplex helt i onödan.

Hudterapeutmästare Lotta Juvelin, Aktiv hudvård i Stockholm, möter ibland kvinnor som tittat lite för noga i förstoringsspegeln och gjort även fina fjun till ett problem som de inte borde vara.

– Vi är födda med fjun. Det är helt normalt. Rör inte det som inte behövs, brukar jag säga, berättar hon.

Annons