Stort test: Bästa after sun-crèmerna 2016

Solsvedd hud behöver snabb och effektiv lindring. MåBra har testat marknadens utbud och listar fyra solklara favoriter!

Korres Cooling After-Sun Yoghurt – testvinnare!

korres

Mycket svalkande och len yoghurt-gel med hög lyxkänsla. Fuktar fint och länge – beroendeframkallande skön! Uppfyller alla krav man kan ha på en after sun. Somrig, ren doft som sitter kvar länge. Smart pumpflaska.

Pris: 239 kr/150 ml

Betyg: 5 av 5
Yves Rocher Solaire Peau Parfaite

yves

Överraskande bra after sun som lindrar och svalkar. Skön konsistens och elegant, mintig doft. Mjukgör ordentligt. Bra budgetval utan att den känns budget. Litet minus för att den inte går in i huden så snabbt och för att det är lite knepigt att få ut crèmen ur flaskan.

Pris: 79 kr/150 ml

Betyg: 4 av 5

Nimue Hydrator – svalkar bäst!

nimue

Lugnar, lindrar och torkar snabbt. Kyler klart bäst. Fräsch och lite medicinsk doft. Känns seriös. Ett förstahandsval om man är ute efter reparerande effekt. Fuktar kanske inte den allra torraste huden tillräckligt.

Pris: 398 kr/100 ml

Betyg: 4 av 5
Urtekram Aloe Vera – ekofavorit!

urtekram

Känns naturlig, nyttig och svalkande. Tyvärr lägger den sig som en kladdig hinna på huden och torkar in långsamt. Trots detta känns den som ett givet naturligt val om man bränner sig, men inget man väljer för att skämma bort huden efter en dag i solen. Fuktar bara för stunden. Oglamourös, diskret aloe vera-doft.

Pris: 70 kr/100 ml

Betyg: 3 av 5

Utvald läsning