Artikeln innehåller reklamlänkar

Snabbaste sättet att få glansigt hår efter sommaren

kvinna med vackert hår

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sommar och salta bad sliter på håret. Stråna blir ofta torra och frissiga av sol och strandliv. Därför är det extra viktigt att ge håret kärlek just efter den här perioden.

Vill du rädda ditt sommarslitna hår finns det en del genvägar som går snabbt och inte behöver kosta en förmögenhet hos frissan. Även om vi har olika kvalité på håret, och därmed olika förutsättningar, är vissa råd generella.

Så får du glans och volym i håret

  • Klipp topparna för att bli av med de mest slitna stråna.
  • Tvätta håret max två gånger i veckan.
  • Byt ut ditt vanliga schampo och balsam mot återfuktande produkter med naturliga oljor och silkesprotein.
  • Applicera en återfuktande hårmask i vått hår och massera in. Låt verka och skölj ur.
  • Använd ett värmeskydd som du sprayar i håret före användning av fön eller stylingverktyg.
  • Fixa slutligen håret med en skonsam värmeborste. På bara någon minut får du glansigt hår. Beroende på hur du borstar kan du både skapa volym och platta håret rakt.

Skydda håret under vintersäsongen

En mössa är bra att ha under kallare dagar för att skydda håret mot regn, snö och starka vindar. Men alla varianter är inte lämpliga för ditt hår. Därför är det viktigt att du väljer en mössa som är snäll mot stråna. Undvik material som bomull, eftersom det absorberar fukt och olja från ditt hår.

Satsa istället på en mössa som är gjord av kashmir. Det är ett material som låter din hårbotten andas.

Efter sommarens sol och salta bad och inför höstens kalla vindar behöver håret lite omtanke och vård. Ett bra schampo och balsam kommer du långt med men nu kan det även behöva lite extra kärlek i form av inpackning eller olja.

8 vårdande och prisvärda hårprodukter

Här tipsar vi några favoriter i hyllan, som verkligen gör att håret och hårbotten håller sig frisk, trots yttre påfrestningar.

 

Björn Axén

1. Applicera en till två droppar av den här oljan, från Björn Axén, i håret för härlig glans. Arganoljan ger liv, fukt och lyster till torra och skadade längder och toppar. Här kan du köpa den. (länk till Nordicfeel)

Serum från Ida Warg

2. Ida Wargs serum för håret gör det mjukt och glansigt med hjälp av argan- och avokadoolja. Dofta ljuvligt sött dessutom. Här kan du köpa det (länk till Adtraction).

Maria Nila hårmask

3. En krämig hårmask från Maria Nila som återfuktar och reparerar torra och slitna hårstrån. Här kan du köpa den. (länk till Awin.com)

Hårmask från Grazette

4. En annan favorit bland hårmaskerna är den här från Grazette of Sweden som lämnar håret friskt och mjukt. Här kan du köpa det. (länk till Nordicfeel)

Olja frå Briogeo

5. Skäm bort dina hårtoppar med en blandning av nypon-, argan- och kokosolja. Denna olja från Briogeo gör verkligen under för slitet hår. Här kan du köpa det (länk till Adtraction).

Hårvård från Unique one

6. En leave-in kur för håret som förutom att det stärker och bygger upp hårstråna även skyddar vid värmestyling och gör håret fylligt. Här kan du köpa det (länk till Awin.com).

Schampo och balsam från Idun

7. Ett vårdande och reparerande schampo och balsam från Idun Minerals. Det stärker håret och gör det riktigt mjukt. Här kan du köpa schampot (länk till Adtraction) och här kan du köpa balsamet (länk till Adtraction)

Loreal repair schampo och balsam

8. Ett schampo och balsam för torrt och skadat hår, som ger långvarigt skydd utan att tynga ner håret. Här kan du köpa det. (länk till Awin.com)

Av Margaretha Malmgren och Rebecca Wictor

Foto: TT

LÄS MER:

11 saker du bör veta om grått hår

7 vanliga misstag som får ditt hår att se fett ut

5 värsta hårmissarna vi gör – som får håret att gå av

Redaktionens tips
Dela på: