Smarta sminkknepet som ger dig ett ansiktslyft och gör att du ser yngre ut

närbild på kvinna med highlighter

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:12

Efter reklamen: 4 sminktips för dig med mogen hy

(1:12)

Många upplever att året med coronapandemin har åldrat deras utseende – stress, dåliga vanor och minskad motion kan alla vara orsaker som gör att man åldras i förtid.

Men mycket av det går att rädda upp med lite smink, och en smart sminkteknik.

Just nu sprids det nämligen ett enkelt knep i klipp på appen Tiktok, som har fått folk att inse hur lite som krävs för att man ska se yngre ut med hjälp av concealer.

Smink i sig kan både göra att man ser yngre och äldre ut, beroende på hur man använder det. En tung, heltäckande och matt foundation kan vara jättesnyggt på ett yngre ansikte, medan det snarare kan sätta fokus på de rynkor och ålderstecken man försöker dölja, om det används av en person som är lite äldre.

Så påverkas ditt ansikte av hur du applicerar sminket

Knepet som visas i de uppmärksammade klippen handlar främst om hur man applicerar sin concealer. Att applicera concealern, som gärna får vara en halv nyans ljusare än ens foundation, uppåt i ansiktet ger illusionen av ett lyft – och effekten kan bli minst sagt dramatisk.

Många brukar lägga sin concealer i trianglar under ögonen, och jobba in den med en svamp eller borste i runda rörelser. När man i stället drar streck med concealern uppåt ansiktet så ser det ut som att ansiktsdragen lyfts upp.

Genom att applicera sminket uppåt så ser ansiktet lyft ut.

Tiktok.

Samma teknik kan sedan appliceras på både solpuder och rouge också – var man lägger sina sminkprodukter i ansiktet påverkar hur formen upplevs. Applicerar man solpuder och rouge högt upp på kindbenen så ger det ett lyft intryck, medan exempelvis rouge på den runda delen av kinderna ger ett intryck av ett rundare ansikte. Allt som appliceras under kindbenen kan i sin tur göra att det ser ut som att ansiktet dras neråt.

Redaktionens tips
Dela på: