Smarta knepen för håret som du aldrig tänkt på

kvinna med kort hår
1:01

Efter reklamen: 5 tips för tjockt och glansigt hår

(1:01)

Slå på ljud

1. Sommartipset – ha balsam i håret när du badar

Sommaren närmar sig, och med den härliga dopp i poolen. Men att utsätta håret för klorvatten är ingen hit för hårkvaliteten. Men man kan lätt förhindra slitage genom att applicera balsam i håret i blött hår och sedan låta det vara i. På så sätt hindrar du klorvattnet från att slita på håret.

2. Ta till tandborsten för att styla

Bebishår eller flygiga hårstrån kan vara riktigt irriterande och lätt förstöra upplevelsen av en elegant håruppsättning eller stram tofs. För att få dem att ligga platt så finns det ett smart knep – nämligen tandborsten. Använd en tandborste som det inte borstas tänder med, och spreja den med hårsprej. Borsta sedan över bebishåren för att få dem att lägga sig ner.

3. Enkla knepet för väldoftande hår

Det är inte många som tycker det är kul att tvätta håret, och att låta håret gå smutsigt både en och flera dagar för länge är inget ovanligt. Men även om man inte orkar tvätta håret, så vill man inte heller lukta illa i håret. Spreja lite av din favoriparfym rakt ner i hårborsten, och borsta sedan igenom håret, så är det genast lite fräschare igen.

4. Toapappersrullar – perfekta locktången

Vill du ha lockigt hår, men orkar inte hålla på med en omständlig locktång? Spara ihop några tomma toapapperrullar så är saken biff! Spreja håret med vatten så att det är blött, och vira det sedan i etapper runt toapapperrullarna. När håret har torkat tar du bort rullarna och kammar igenom håret med fingrarna – vips, så har du fått naturliga lockar.

5. Torrschampo över natten för maximal effekt

Torrschampo är en räddare i nöden många gånger – men det kommer också med problem. Torrschampo lämnar lätt vita rester i hårbotten. Ett bra knep för att slippa det vita pulvret är att spreja i torrschampot redan på kvällen när man ska gå och lägga sig. På så sätt suger torrschampot upp alla överflödiga fetter och oljor i hårbotten under natteb, och du vaknar med hår som ser rent ut på morgonen!

Källa: Be beautiful.