Skönhetstrenderna som blir stora 2018

Pinterest har släppt sin årliga trendspaning och en av kategorierna som är populärast bland användarna är så klart skönhet. Plattformens analytiker har tittat på vilka trender som ökat allra mest bland deras 48 miljoner skönhetsintresserade användare. Ska man tro deras trendspaningar så kommer 2018 bli ett lekfullt och färgglatt år när det kommer till skönhet.

Här listar vi tre trender som spås bli stora år 2018 – enligt Pinterest:

1. Grafiska naglar

Geometriska former och negativa utrymmen skapade med enkla, men grafiska detaljer kommer att pryda våra naglar år 2018 enligt Pinterests trendspaning. Nedan i minimalistisk tappning hos 3.1 Phillip Lim under New York Fashion Week.

Läs också: Det här avslöjar naglarna om din hälsa

2. Bakåtslickat hår

Den stora 80-talstrenden spås göra en comeback i vår. En glansig backslick passar såväl till vardags som till fest och går enkelt att skapa genom att vattenkamma håret eller med hjälp av stylingprodukter som ger en perfekt ”wet look”. Designern Prabal Gurung lät sina modeller prova trenden redan under sin modevisning i New York tidigare i år.

Läs också: Så stylar du ditt hår – efter din ansiktsform

3. Färgstarka ögon

En färgstark ögonskugga sticker ut och gör ett statement direkt. Om du inte vill gå loss på en hel ögonskugga kan du välja att prova en eyeliner eller kajal i färg istället. Under modeveckan i Milano visade Marni upp färgglada ögonlock i nyanser av blått och grönt, vilket matchades med en i övrigt naturlig make-up.

Läs också: Så lägger du en fräsch och naturlig make up!

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Utvald läsning