Skönhetstrenderna att satsa på i vår – 5 snygga tips

Våren är lika färgsprakande som den kan vara diskret, för den som inte vill gå all in på sminkfronten. Naturliga looks med lyster, som varieras med färgsprakande kulörer och trenden med målade läppar är här för att stanna ännu en säsong.

Läs också: Skönhetstrenderna som blir stora 2018

Här är vårens snyggaste skönhetstrender:

Trend 1: Fokus på läpparna

Läpparna spelar huvudrollen även i år och den matta paletten i hela färgspektrat erbjuder något för alla – från diskreta nude-nyanser till klassiskt rött, romantiskt rosa och flirtig cerise. För den som föredrar en glansig finish finns det minst lika många snygga glossy nyanser att välja på.

Läs också: 14 populära skönhetstrender du INTE behöver testa! 

Ingredienserna är genomtänkta och vårdande, vilket numera en självklarhet för de allra flesta sminkmärkena.

Trend 2: Förpackningarna i fokus

Det är visserligen insidan som räknas, men många av årets skönhetsnyheter har lagt mycket tanke bakom designen och hur produkten upplevs, inte bara på hud eller läppar.

Vackra och Instagramvänliga förpackningar står i fokus, bland annat ser vi läppstift med glitterkorn eller en blomma i och läppstift i resestorlek i form av söta piller i rosa toner och guld.

Trend 3: Tintande produkter

Läppstift som ser ut på ett visst sätt, men som förvandlas till något helt annat på läpparna erbjuder många märken i vår.

Lipstick queen har bland annat läppstift som ser läskigt gröna eller gula ut, men på läpparna blendar färgen in med den individuella tonen och blir med andra ord att se annorlunda ut beroende på vems läppar stiftet målas på.

Trend 4: Flera användningsområden i ett

Smarta produkter är på intågande och de får gärna vara bra för så mycket som möjligt. Nudestix lanserar bland annat ett stift som passar lika bra på läpparna och ögonlocken, som på kinderna, i form av ett crèmerouge. I den smidiga applikatorns botten finns en mjuk borste för att tona in färgen i huden. Stiftet finns i många olika nyanser och även som highlighter och bronzer.

Trend 5: Korean beauty

Trenden är redan stor utanför Sverige, men nu börjar Sydkoreanska skönhetsfavoriter även hitta in i vårt avlånga land.

Innovativa produkter, söta förpackningar och spännande ingredienser kännetecknar korean beauty.

Källa: Sephora

Artikeln publicerades först på Femina.