Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Skönhetsredaktören korar 3 favoriter som köldsäkrar din hy!

07 jan, 2017 
Köldsmockan är på ingång. Här är 3 favoriter som skyddar!
Annons

För att undvika uttorkning och fnas brukar jag använda extra feta, verksamma men snälla produkter när termometern visar minusgrader. Jag tänker också på att inte belasta ansiktet i onödan med starka peelingar och rengöringar eller  produkter med A-vitamin eller retinol (ett förstadium till A-vitamin), som kan upplevas som uttorkande i sig. Ju mindre man irriterar huden under köldsmockan, desto bättre! Istället väljer jag sådant som lindrar och lugnar.

Läs också: Skönhetsredaktören korar 3 vinterfavoriter

 

Den här serumoljan lägger jag till i min morgonrutin när jag vill ge min hud lite hjälp på traven. Huden håller sig smidig längre, utan att bli fet och glansig. Några droppar under dagcrèmen räcker. Stort plus för att den bara innehåller fem dokumenterat bra ingredienser – less is more för känslig hud! Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe kostar 575 kr/30 ml.

 

Skärmavbild 2017-01-04 kl. 09.55.28

Mina krav på en rengöring vintertid är att den är tvålfri, låglöddrande (läs: skonsam mot hudbarriären) och att den klarar av att tvätta rent från smink. Den får gärna innehålla återfuktande ämnen och parfymfri, eftersom det belastar och irriterar huden i onödan. Allt det här uppfyller L300 Ultra Sensitive Foaming Cleanser, 99 kr. Ett fynd!

Annons

 

l300

Vårdande vitaminolja för hela kroppen. Bio Oil Face & Body  ska motverka bristningar och ärr men jag använder den främst mot reptiltorra smalben, knottriga överarmar och på eksem. Kladdar inte, absorberas snabbt. Pris: 119 kr/60 ml

Generate

 

Skönhetsredaktören korar tre hårfavoriter

har-skonhetsred

Läs också: Skönhetsredaktören korar tre hårfavoriter

Annons