Artikeln innehåller reklamlänkar

Bästa schampot för fett hår – 10 varianter som hjälper!

Schampo för fett hår

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Brukar du också få flottigt och smutsigt hår redan dagen efter en hårtvätt? Det är helt normalt att talgkörtlarna i hårbotten producerar oljor och vissa hårtyper blir oljiga fortare än andra.

Tvätta håret sällan

Fett hår är inte ett tecken på dålig hygien eller gener, utan det kan faktiskt bero på det motsatta: att håret tvättas för ofta. Genom att tvätta håret ofta torkar hårbotten lätt ur och resultatet blir att huden överkompenserar med extra talgproduktion.

Försök att tvätta håret ett par gånger i veckan och välj ett schampo som passar din hårbotten, har du fet hårbotten men torra toppar är det ett schampo mot fett hår som du behöver. Ett bra schampo ser till att bevara hårets naturliga oljor som förhindrar att hårbotten torkar ut. Satsa på ett schampo för fett hår och tvätta håret var tredje dag.

Torrschampo mellan tvättarna

En gång i veckan kan du addera en hårmask för fett hår som ger näring till håret och balanserar talgproduktionen i hårbotten. Blir håret tråkigt mellan tvättarna kan du använda ett torrschampo som absorberar överflödigt fett och oljor. I vissa fall kan ett fett hår bero på orenheter i hårbotten, något som kan minskas med hjälp av en peelingprodukt för hårbotten som avlägsnar rester av stylingprodukter och andra orenheter.

torrschampo, hårmask, hårpeeling

Torrschampo från Björn Axén, finns att köpa här (länk till Lyko).

Hårmask från L'Oreal som absorberar överflödigt sebum och balanserar hårbotten, används före tvätt och finns att köpa här (länk till Lyko).

Djuprengörande hårpeeling från Kérastaste med havssalt som rengör hårbotten och ger mer glans till håret, finns att köpa här (länk till Åhléns).

Schampo för fett hår

Massera in håret varsamt med schampot och tryck inte för hårt mot hårbotten, skölj ur med ljummet eller kallt vatten för att stänga porerna i hårbotten.

Maxi Wash Detox Shampoo – Kevin Murphy

Detoxschampo för fett hår från Kevin Murphy som balanserar hårbotten och rengör på djupet, finns att läsa mer om och köpa här (länk till Lyko).

Scalp Relief Dandruff Shampoo – Redken

Redkens schampo Scalp Relief rengör håret och absorberar överflödig olja från hårbotten. Här kan du läsa mer och köpa produkten (länk till Lyko).

Dercos Technique Ultra-soothing schampo – Vichy

Prisvänligt schampo för fett hår och för dig med känslig hårbotten, finns att köpa här (länk till Lyko).

Specifiqué Bain Divalent shampoo – Kérastase

Kérastases SpecifiquéBain Divalent shampoo balanserar en fet hårbotten och ger samtidigt näring till längderna. Perfekt för dig som har problem med fet hårbotten, men torra och stripiga längder. Här kan du läsa mer och köpa produkten (länk till Lyko).

Care Derma Regulate Shampoo – Keune

Care Derma Regulate Shampoo är anpassat för fett hår och är ett djuprengörande schampo som balanserar hårbotten. Här kan du läsa mer om schampot (länk till Lyko).

Invigo Wella Care Pure Purifying Shampo – Wella

Djuprengörande schampo från Wella Professionals som ger håret och hårbotten en fräsch känsla. Här kan du läsa mer om det suveräna schampot (länk till Lyko).

Maria Åkerberg schampo fett hår

Shampoo Sage – Maria Åkerbergs

Ekologiskt schampo för fett hår som hjälper till att minska talgproduktionen (vilket är det som gör håret flottigt). Innehåller ingredienser från majs och kokos. Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Scalp Pure Resource Shampoo – L'Oréal Professionnel

Vårdande schampo anpassat för fett hår. Schampot från L'Oréal Professionnel rengör hår och hårbotten och gör håret glansigt. Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Detox Schampo – Hjärtligt

Detox-schampot från svenska hårvårdsmärket Hjärtligt rengör på djupet, har ett fint pris, är svensktillverkad och naturlig. Här kan du läsa mer om schampot (länk till Lyko).

ClarifyingShampoo Two – Paul Mitchell

Schampo för fett hår från Paul Mitchell som rengör på djupet och ger skinande längder och gör håret mjukt. Här kan du köpa och läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Foto: TT

0:45

Efter reklamen: Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

(0:45)

Redaktionens tips

Snyggaste frisyrerna för alla åldrar och kort, mellanlångt och långt hår

Dela på: