Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Så tar du reda på vilken bena som passar ditt hår

02 mar, 2021 
AvAino Oxblod
kvinna med hästsvans med borste i handen
TT.
Att lista ut vad man ska ha för bena i håret för att för att bli sitt allra snyggaste jag är lättare sagt än gjort.
Hur gör man för att komma fram till vad som är mest smickrande för ens hårtyp och ansiktsform?
Nu delar frisyrexperten med sig av sina bästa tips!
Annons
5 tips för tjockt och glansigt hårBrand logo
5 tips för tjockt och glansigt hår

Hur ska man egentligen dela upp sitt hår för att bli sitt snyggaste jag? Bland de yngre generationerna debatteras huruvida sidbena eller mittbena är det snyggaste – men faktum är att det är helt beroende på vilket huvud frisyren sitter på-

Vad som är mest smickrande och vad man trivs bäst i är individuellt, och internet-kända frisören Silvia Reis delar nu med sig av sina bästa tips för att hitta rätt.

– Det är bra att prova olika sätt att ha sin bena – det är lätt att ändra tillbaka om man inte gillar det, och man kan ha mycket kul med sitt utseende utan att riskera något. Se bara till att tänka på vad som är smickrande för ditt ansikte, och hur det drar uppmärksamheten till dina olika ansiktsdrag. Det är en enkel sak som tar två sekunder, men som helt kan ändra din frisyr.

Sidbena

Blake Lively delar ofta håret åt sidan.

Sidbena passar de flesta i. I stort sett alla huvudformer är snygga i sidbena, och det belyser ögonbrynen på ett bra sätt.

Annons

– Sidbenan är universellt smickrande, och det finns en kaxig, rolig känsla kring den. Om du har ett ögonbryn som är bättre än det andra ska du ha benan så att du visar me av ansiktet på den sidan, säger Reis.

Mittbena

Snygga Kim Kardashian West visar sina symmetriska ansiktsdrag med skarp mittbena.

En spikrak centrerad mittbena är en riktig klassiker, och ger ett rent och elegant intryck. Men benan passar bäst hos de som har mer eller mindre symmetriska ansikten.

– Det kan vara mindre förlåtande om man har ojämna delar i ansiktet, och kan dra uppmärksamheten till dem. Och har man ett långt ansikte kan det förlänga den formen, säger Silvia Reis.

Lugg

Kerry Washington tycker om lugg.

Om man har klippt lugg kan man experimentera med benorna, men oftast faller den i mitten, vilket också gör att luggen känns jämnare.

Annons

– Det är som ett trepunktssystem, och om man har benan i mitten så kommer ditt hår se mer balanserat ut på varje sida. Benan blir tydligare om man lämnar pannan bar, men har man en lugg som täcker så kommer man inte tänka på benan, säger frisören.

Ocentrerade bena

Olivia Munn i en ocentrerad bena.

Om du vill ha mittbena, men vill undvika fällan att rikta uppmärksamhet mot en ojämnare del av ansiktet, som risken är med en riktigt rak och centrerad mittbena, så går det att välja mittbenans lite slarvigare kusin – den ocentrerade benan.

Försök dela upp håret en bit från mitten, men inte så långt åt sidan att det upplevs som en sidobena.

– Det lurar ögat, så inget ser obalanserat ut, men ger samtidigt illusionen av att vara en mittbena. Det här är ibland det bästa alternativet om man har en virvel framtill, och är också mindre dramatiskt än att dela håret på mitten.

Källa: In Style.

Annons