Artikeln innehåller reklamlänkar

Så stylar du ditt hår – efter din ansiktsform

Att klippa håret kan förändra ditt utseende rejält, men visste du att du även kan framhäva och faktiskt konturera din ansiktsform genom att styla håret på ett visst sätt?

Adam Reed, hårstylist och global ambassadör för hårvårdsmärket ghd, menar att allt handlar om var du lägger volym i håret och tipsar om två tekniker för att få bästa effekt. Dels kan du våffla håret i rötterna, det vill säga använda en krustång i hårbotten för att skapa en volymeffekt i håret, och dels kan du använda dig av en teknik som heter ”freestyle feathering technique”, där du använder krustången på utvalda slingor och delar av ett fönat eller plattat hår för att skapa bredd och volym.

Läs också: Har du rätt frisyr för din kroppstyp?

– Genom att använda dig av en krustång kan du fokusera på exakt de områden som behöver mer höjd eller framhävas och ge volym där det behövs. Ibland kommer det våfflade håret inte att synas men håret kommer ändå att få mer volym och se mer ”svullet” ut.

Här är Adam Reeds bästa tips på hur du framhäver din ansiktsform genom att använda dig av en krustång:

Rund/fyrkantig ansiktsform 

–För att förlänga en rund eller fyrkantig ansiktsform adderar du volym i rötterna vid bakhuvudet.

Krustång från ghd: (länk till butik)

Avlång ansiktsform

– Håll överhåret platt och ge ansiktet mer bredd genom att använda dig av ”freestyle feathering technique” på underdelarna av håret i kindhöjd och nedåt.

Guldfärgad plattång från ghd (länk till butik)

Hjärtformat ansikte

– Använd dig av ”freestyle feathering technique” på underhåret och nedåt för att ge balans till ansiktsformen och för att mjuka upp käklinjen.

Värmeskydd från Maria Nila (länk till butik)

Artikeln publicerades först på Femina.

Utvald läsning