Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Så orkar du gå i klackar hela nyårsnatten – 7 tips för en lyckad kväll

29 dec, 2016 
AvNanna von Knorring
Ska du ut och dansa i klackar hela nyårsnatten lång? Se till att förbereda dig på rätt sätt för att inte tvingas dansa barfota vid tolvslaget.
Annons

Ett par snygga klackar är för många av oss en självklarhet under nyårsnatten när vi dansar in det nya året. Men det vi inte vill vara med om är att tvingas gå hem strax efter tolvslaget på grund av skavsår och smärtande fötter.

För att undvika ett sådant scenario finns det flera bra knep att ta till innan det är dags att bege sig ut i nyårsnatten. Det handlar främst om att förebygga och minimera risken att dina favoritskor ska skava och trötta ut dina fötter – och det kan du göra redan i dag.

Läs också: Så påverkas din kropp av att gå i högklackat

 

1. Köp rätt skor

Förutom att klackarna ska vara snygga ska de även vara sköna och stadiga på foten – och i rätt storlek. Om skorna inte känns bekväma i butiken kommer de definitivt inte att vara sköna på fötterna efter några timmar på dansgolvet. En bredare klack, platå och en täckt överdel på foten ger mer stöd än skor med tunna sulor och stilettklack.

Annons

2. Välj inte för högt

Vi älskar klackar av alla de slag, men det finns faktiskt något som för höga klackar. Ett knep som bloggaren Wendy Nguyen visar i sin videoblogg, som setts över 2,6 miljoner gånger, är att ställa sig på tå i ett par pumps. Om du inte får ett mellanrum på cirka två centimeter mellan häl och klack så är klacken troligtvis för hög för dig. Vill du fortfarande ha en hög klack är en tjock platåsula framtill att föredra.

3. Gå in skorna

Möjligtvis den viktigaste punkten på denna lista. Bär inte dina nya klackar till en viktig fest innan du gått in dem. Att ha skor som du redan vant dig vid är A och O för en lång kväll i klackar. För att gå in klackarna kan du gå runt i dem när du är hemma eller på kontoret och det finns även många knep att ta till för att snabba på processen. Ett trick är att bära strumpor i ett par skor som är aningen för tajta, då töjer klackarna.

Annons

4. Förebygg

För att undvika den värsta smärtan i fötterna är det bra att agera proaktivt. Eftersom att din tyngd vilar främst på den främre delen av foten i ett par klackskor kan ett par gelinlägg verka förebyggande. Inläggen dämpar stöten mot trampdynan, vilket gör att dina fötter orkar lite längre.

5. Ta till DIY-knep

Ett trick som sajten Whowhatwear kommit fram till är att tejpa ihop den tredje och fjärde tån (räknat från din stortån) med kirurgtejp för att lätta trycket på en nerv i foten som utsätts för påfrestning när du går i klackskor. Det här knepet är snyggast i ett par klackar som inte har öppen tå då tejpen inte syns.

6. Pausa

Sitter du ner och äter nyårsmiddag mellan mingel och dans? Ta då av dig klackarna och låt fötterna vila under bordet. En liten paus kan ge dig flera timmar mer av dans och det är ingen som kommer att märka det.

7. Ha med dig första hjälpen

Skavsårsplåster och ett par hopvikbara ballerinaskor i den lilla partyväskan är ett måste. Du vill inte gå hem flera timmar tidigare på grund av dina skor och ifall smärtan blir outhärdlig kan du byta om till ballerinas och fortsätta ha kul med dina vänner.

 

Formen på dina fötter sägs avslöja din personlighet

fotter

Läs också: Formen på dina fötter sägs avslöja din personlighet

 

Få fler skönhetstips och hälsoknep med MåBra:s nyhetsbrev!

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons