Så lagar du ditt trasiga smink snabbt och enkelt

Så lagar du trasigt smink

Plötsligt händer det – fast den här gången är det inte positivt. Pudret åker i golvet, favoritlacket klumpar sig och läppstiftet du ska ha ikväll går av på mitten. Men oroa dig inte, du behöver inte springa till affären och köpa nytt eller gråta över en söndrig highlighter. Det finns flera olika tips och trix att ta till när olyckan är framme. Scrolla ner för att ta del av dem.

Så fixar du smink som gått sönder!

1. Så lagar du puderprodukter

Oavsett om du lyckats ha sönder ett puder, en ögonskugga eller en highlighter så funkar detta knep på alla puderprodukter.

Börja med att trycka till den trasiga produkten. Tänk på att de kan bli puderrester på bordet så ett tips är att lägga en handduk under. När du har tryckt tillbaka alla skärvor i förpackningen tar du fram handsprit eller settingspray. Häll en liten mängd vätska över den trasiga produkten och dra försiktigt med fingret över pudret.

När ytan känns slät tar du lite till vätska och pressar med till exempel en kniv. Sedan väntar du tills produkten känns torr. Då tar du en bit hushållspapper, lägger den på ytan och pressar med något platt över pappret så att det pressar ner på produkten. Det gör att du får till en fin slät yta igen och vips har du lagat din favoritprodukt.

Så lagar du smink som gått sönder

Laga ditt trasiga smink på nolltid!

2. Fixa ett trasigt läppstift

Det är lätt hänt att du bryter av en del av ditt läppstift och då finns det några knep som kan göra det helt igen.

Börja med att ta tag i den biten läppstift som har lossnat och värm upp kanten på den med en tändare, sedan kan du enkelt sätta tillbaka delen på rätt plats igen. När du har fäst tillbaka läppstiftet på sin plats kan du värma med tändaren lite till runt om, för att sedan forma till önskad form igen. Låt torka och sedan är det klart, enkelt va?

3. Klumpigt nagellack? Så här löser du det

Börjar ditt favoritlack ta slut eller bli klumpigt? Ingen fara, det kan du fixa på nolltid.

Häll bara i lite nagellacksborttagning i lacket, sätt på locket och skaka. Sen är det bara att börja måla igen. Tänk dock på att inte ta för mycket nagellacksborttagning eftersom det kan göra färgen i lacket bleknar, eller att det torkar långsammare än vanligt.

Läs mer:

Därför bör du bära smink i solen – experten förklarar

Blir du prickig av smink? Det här bör du se upp med

Sminknörden Charlotte: ”Jag ville inte visa mig ute”

Utvald läsning