HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Så fixar du en enkel men komplett basgarderob med bara 10 plagg

12 dec, 2019 
AvSara Lund
Hur bygger man en basgarderob från grunden? Vilka plagg ska finnas med? Här guidar vi dig hur du gör och vad du ska tänka på!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Att få till en bra och komplett basgarderob kan verkligen rädda många klädkriser – och framför allt – få oss att konsumera mindre. Att investera i plagg med bra kvalitet som fungerar året om gör att vi inte behöver springa och köpa nytt hur som helst och gör även att klädvalet på morgonen blir lite lättare.

En basgarderob ska innehålla flera nyckelplagg som är lätta att styla och matcha – alltså basen för olika outfits och stilar. Här guidar vi dig genom allt du behöver och tipsar även om några favoriter att investera i. Men kom ihåg! Vi alla har olika stilar och det går lika bra att byta ut en klänning mot skinnbyxor – din garderob ska spegla din personlighet!

Kläderna du behöver för att bygga en basgarderob

1. En vit skjorta

Den vita skjortan kommer alltid till användning och är det perfekta nyckelplagget i garderoben. Den är tidlös och fungerar året om – till alla olika tillfällen. Ett måste-ha-plagg i garderoben helt enkelt!

Annons
Vit skjorta från Lindex i bomull
Vit skjorta från Lindex. Här kan du köpa den.

2. Ett par bekväma kostymbyxor

En ny favorit vi gärna kompletterar vår basgarderob med. Kostymbyxan är en favorit på kontoret men passar även lika bra på festen. Lätt att klä upp med ett par pumps och lika lätt att klä ner med ett par sneakers. Gillar du inte kostymbyxor så finns det flera andra alternativ – varför inte ett par skinnbyxor eller ett par svarta jeans?

Svarta kostymbyxor från Carin Wester
Kostymbyxor från Carin Wester. Här kan du köpa dem.

3. De perfekta jeansen

Annons

Kanske det mest klassiska plagget i en typisk basgarderob. Har du inte ett par jeans i din garderob som du trivs i så är det dags att investera i ett par nu!

Jeans från Lindex
Jeans från Lindex. Här kan du köpa dem.

4. En svart kjol

Midkjolen är helt klart här för att stanna och den bär vi gärna året om. Styla med ett par höga stövlar på vintern och ett par klackar eller sneakers på sommaren.

Glansig medellång kjol från lindex.
Glansig medellång kjol från Lindex. Här kan du köpa den.

5. En stickad tröja

Annons

Den stickade tröjan är ett självklart plagg i basgarderoben då den både är bekväm, varm och stilig. Går perfekt att styla till alla möjliga underdelar.

Grovstickad tröja från Wera
Stickad tröja från Wera. Här kan du köpa den.

6. T-shirt i bra kvalitet

Basgarderobens huvudplagg! En t-shirt med bra kvalité är något som alltid behövs. Gärna i en enkel färg som svart, vit eller grå.

T-shirt stylein
T-shirt från Stylein. Här kan du köpa den.

7. Den perfekta kavajen

Annons

Kavajen kommer i flera olika modeller och stilar, så här gäller det att hitta den rätta för just dig. Investera i en kavaj som du kan bära på kontoret eller som vår/sommar-jacka. Perfekt plagg som alltid kommer till användning.

Svart kavaj från Filippa K
Kavaj från Filippa K. Här kan du köpa den.

8. Den lilla svarta

Vad vore livet utan en fest lite då och då? En basgarderob är inte komplett utan den lilla svarta. Att hitta en klänning som sitter bra och är bekväm är ett säkert kort för alla festliga tillställningar. Går lätt att piffa upp med olika typer av smycken och accessoarer.

Annons
off shoulderklänning svart kort
Off shoulder-klänning från Bubbleroom. Här kan du köpa den.

9. Maxiklänningen som fungerar året om

Maxiklänningen är, precis som midkjolen, här för att stanna och är nu för tiden ett självklart komplement i vår basgarderob. Investera i en klänning som fungerar året om och du kommer lösa många klädkriser, vi lovar!

Maxiklänning som fungerar året om
Maxiklänning från Soyaconcept. Här kan du köpa den.

10. Höst- och vårkappan

Annons

Att investera i en bra kappa som håller måttet både under höst- och våren är ett köp du sent kommer glömma. Satsa gärna på en tidlös och klassisk modell – så du inte tröttnar på modellen!

Höstkappa beige
Kappa från Ellos Collection. Här kan du köpa den.

 

Läs mer:

Lång eller kort ärm? 13 praktiska träningstoppar i olika modeller

 

Annons