Artikeln innehåller reklamlänkar

Så får du till den perfekta spakänslan – hemma

10 okt, 2018 
Så fixar du en härlig spadag hemma!
Hösten och vintern är påfrestande årstider som påverkar både kropp och knopp. Energin försvinner och hyn sätts i obalans. Unna dig därför en avkopplande spadag hemma – här är våra bästa tips!
Annons

Det kyliga utomhusklimatet och den torra inomhusluften är påfrestande för huden. Samtidigt som mörkret och kylan kan orsaka en känsla av nedstämdhet. Ja, hösten och vintern är knepig – men vi lovar, det går att vända depp till pepp.

Ett steg i rätt riktning är att prioritera tid för dig själv. Satsa därför på ett lugnande hemmaspa – avkopplande och njutfullt samtidigt som det gör susen mot trött och glåmig hud. Bäst av allt? Att fixa spakänsla hemma behöver inte vara svårt – här är våra bästa tips på stämningshöjande knep och härliga produkter!

Bjud en vän eller din partner på ett mysigt hemmaspa!
Bjud en vän eller din partner på ett mysigt hemmaspa!

Tre tips för att lyckas med hemmaspaet

  • Skapa harmoni i rummet. Dämpa belysningen, tänd doftljus, sätt på en spellista och plocka undan sådant som stör lugnet. Häll upp bubbel eller juice i ett snyggt glas och skiva upp din favoritfrukt på ett fat. Badkar? Unna dig roliga badbomber och lyxiga oljor. Det kommer göra susen för välbefinnandet.
  • Var förberedd. Planer på att lägga ansiktsmask och skrubba kroppen samtidigt som du badar? Se då till att ha allt du behöver inom räckhåll från badkaret. Du vill inte behöva flytta på dig när du väl lagt dig till rätta!
  • Förvarna din nära och kära – och stäng av mobilen. Bor du tillsammans med andra är det viktigt att du berättar för dem att du ska ha hemmaspa – du vill ju inte bli störd mitt i lugnet. Kom också ihåg att stänga av telefonen eller sätta den på ljudlöst.

12 passande prylar och produkter

Kom i stämning och känn harmonin:

Lyxigt ljus med doft av champagne, vanilj och ekfak

1. Skapa känsla med lyxigt ljus från Voluspa. Doftar champagne med inslag av vanilj och ekfak. Läs mer och köp här (länk till butik).

Annons
Vira in dig en mjuk och lyxig badrock från Lexington.

2. Vira in dig en mjuk badrock från Lexington. Modellen är unisex, men för dam rekommenderas en till två storlekar mindre än normalt. Läs mer och köp här (länk till butik).

Badbomb med eterisk olja från citron och lime
Recept.se Nyhetsbrev

3. Festa till det med en badbomb. Den här är från Bomb Cosmetics och innehåller eterisk olja från citron och lime. Läs mer och köp här (länk till butik).

Annons
Duschkräm och badskum i ett. Innehåller bland annat . Innehåller körsbärsextrakt

4. Duschkräm från L’occitane som även fungerar som badskum i badkaret. Innehåller körsbärsextrakt från Frankrike och har en lätt blommig doft. Läs mer och köp här (länk till butik).

Vårda ansiktet och sätt hyn i balans:

Tvådelad sheet mask som ska verkar lugnande och bidra till att återställa hudens lyster

5. Tvådelad sheet mask från Kicks Beauty som bland annat ska verka lugnande och bidra till att återställa hudens lyster. Läs mer och köp här.

Annons
Skrubba ansiktet med den här lyxiga kornblandningen från Bobbi Brown. Ska ta bort döda hudceller och exfoliera huden

6. Skrubba ansiktet med den här lyxiga kornblandningen från Bobbi Brown. Verkar för att ta bort döda hudceller och ska exfoliera huden. Läs mer och köp här (länk till butik).

Det här serumet från The Body Shop ska bidra till att huden känns slätare och mer fast

7. Mogen och känslig hud? Det här serumet från The Body Shop ska bidra till att hyn känns slätare och mer fast. Läs mer och köp här (länk till butik).

Annons
Masken Tonymoly appliceras på områden med förstorade porer och ska verka uppfräschande och återslutande

8. Den här ansiktsmasken från Tonymoly appliceras på områden med förstorade porer. Verkar uppfräschande och ska återsluta porerna. Läs mer och köp här (länk till butik).

Återfukta kroppen och sköt om fötterna:

Tvålen består av pimpsten och eterisk pepparmyntsolja och ska verka uppiggande

9. Pigga upp fötterna med den här tvålen från L:A Bruket. Består av pimpsten och eterisk pepparmyntsolja. Ska verka uppiggande och exfoliera fötterna lätt. Läs mer och köp här (länk till butik).

Annons
Mask för torra fötter med sheasmör, arganolja och aloe vera

10. Återfuktande fotmask för torra fötter. Kommer från Kocostar och innehåller bland annat sheasmör, arganolja och aloe vera. Läs mer och köp här.

Skonsamt exfolierande kroppsskrubb med rörsocker

11. Skonsamt exfolierande kroppsskrubb från Ren Skincare. Masseras in på torr eller fuktad hud och ska lämna den mjuk och energifull. Läs mer och köp här (länk till butik).

Annons
Innehåller vitamin E och citrus och ska återfukta och mjuka upp huden.

12. Bad och kroppsolja från Burt´s Bees. Innehåller vitamin E och citrus och ska återfukta och mjuka upp huden. Läs mer och köp här (länk till butik).

Foto: IBL

 

Läs också:

Vegansk hudvård – 7 skönhetsfavoriter i höst

Stor guide: Allt du behöver för frisk och strålande hud

Hitta rätt serum – här är några saker att tänka på

Annons