Så får du perfekta lockar utan värme – med nya trenden

kvinna med rött lockigt hår och jeansskjorta

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Att locka håret är snyggt, men tar tid och värmen från locktången eller fönen skadar håret på sikt.

Men nu har det kommit en ny trend att locka håret på som allt fler väljer att prova – just för att den är så snäll mot håret.

”Robe curls”, eller morgonrockslockar, är lätta att fixa och ger bra resultat. Allt man behöver är ett skärp från en morgonrock, eller ett annat mjukt, lite tjockare band.

I appen TikTok delar folk med sig av sina bästa knep för att lyckas med lockarna, och miljontals personer har kollat på videoklippen för att sedan prova själva.

Så här gör du för att locka håret med ett morgonrocksbälte

Fukta en hårborste och borsta igenom håret för att få det fuktigt, utan att det blir blött. Vik sedan morgonrocksbältet dubbelt och lägg det över håret, ungefär som du hade gjort med ett diadem eller ett hårband. Det kan vara en bra idé att klämma fast bältet med en hårklämma på båda sidorna av huvudet.

Ta sedan hårslingor och vira dem runt bältet på ena sidan. Plocka med mer hår för varje varv, ungefär som när man flätar. När allt hår på ena sidan har virats runt bältet så fäster du det med en vanlig hårsnodd – helst en i silke om du vill vara extra snäll mot håret. Upprepa sedan hela processen på andra sidan också.

Vakna upp med lockigt hår

Efter att ha virat in allt hår i bältet är det bara att gå och lägga sig – eftersom bältet är mjukt är det förhoppningsvis inte ens särskilt obekvämt.

På morgonen är det bara att plocka ut håret ur bältesanordningen, och vips har du snygga lockar i håret. För händerna igenom håret eller borsta det, beroende på hur tajta du vill att lockarna ska förbli, och fixera med lite hårspray eller en annan hårprodukt du tycker om, så har du lockigt hår hela dagen sen!

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

10 saker din frisör irriterar sig på att du gör

Går det att rädda kluvna toppar? 10 produkter som hjälper

Tyst klippning – här är nya trenden bland frisörer

Dela på: