Så får du en snygg brun utan sol-bränna!

Hur lyckas man med brun utan sol?

– Det finns tre typer av brun utan sol: den klassiska Self Tan, Gradual Tan, som ger en lättare färg som kommer gradvis och Wash Off Mousse, som ger färg direkt men kan tvättas bort med tvål och vatten. Är man nybörjare rekommenderar jag att man testar Wash Off för att få in rätt appliceringsteknik. Blir det ojämnt kan man tvätta bort den och börja om. Oavsett vad man väljer tycker jag att man alltid ska använda en brun utan sol-vante för att få perfekt resultat, säger Jules Heptonstall på St Tropez, som är Hollywoodstjärnornas och supermodellernas egen tanningexpert.

Varför?
– När du använder vante får du in produkten i huden bättre och slipper bli randig. Den ger garanterat ett jämnare resultat. Du slipper också missfärgade handflator.

Vilka trender ser du när det gäller brun utan sol?

– Det är mycket fokus på kroppen, den ska ha en lika fin yta som ansiktet. Och ryggen är verkligen i fokus – ryggen är den nya urringningen! Dagens brun utan sol-produkter är också mer avancerade, de fungerar som en foundation som döljer blåmärken och ådror. Vissa är även uppstramande.

Hur får man snabbt snygg färg om man ska på fest i avslöjande klänning?

– Mitt tips är att man gör som modellerna på catwalken – man stryker på Wash Off Mousse som torkar in på två minuter. Efter det lägger man på en ljusreflekterande produkt, Skin Illuminator, på vissa punkter, till exempel axelbenen, skulderbladen, ben och armar. Det ger huden extra glöd.

Färgar den av sig på kläderna?

– Det ska den inte göra, men skulle man vara för snabb med att ta på sig en ljus klänning och får en fläck, så försvinner den i tvätten.

Fler festtips, tack!

– Gör egna fräknar på axlar och armar med Wash Off Mousse! Ta lite mousse i korken, doppa en vanlig oljemålningspensel i den och stänk lite färg på axlar, armar och dekolletage.

Av: Vivvi Alström

Bild: Thinkstock

Utvald läsning