Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Så får du bort statisk elektricitet från kläder

07 jan, 2017 
Slipp omaket med statisk elektricitet på kläderna för alltid med 3 enkla knep som funkar i alla lägen!
Annons

Statisk elektricitet är oftast ett resultat av torkningen och vissa textilier tenderar att bli laddade lättare än andra. Och känner igen scenariot; du har precis fått på dig favorittröjan och är redo att lämna huset när du rör vid något och så PANG får du en smäll.

Statisk elektricitet är irriterande och kan göra riktigt ont och i värsta fall kan den hänga efter dig hela dagen.  För att inte tala om vad det kan göra med håret…

Men det finns sätt att slippa – vi lär dig hur!

3 sätt att slippa statisk elektricitet på kläder

1. Dra över tyget med en torktumlarservett. Har du inga går det bra att ta lite sköljmedel på händerna, och stryka över plagget du vill behandla. Var dock försiktig med sköljmedlet och använd bara ytterst lite!

2. Dra med en metallgalge över kläderna – den fångar upp den statiska elektriciteten.

3. Spreja lite vatten eller hårsprej på plagget. Spreja med måtta – du vill inte blöta kläderna!

För att helt slippa statisk elektricitet på dina kläder kan du undvika plagg av syntetiska material som exempelvis polyester eftersom dessa tenderar att vara de värsta bovarna i dramat. Satsa istället på naturliga fibrer. Använd också sköljmedel som reducerar den statiska elektriciteten och ger dig mjuka och väldoftande plagg.

Läs mer från Allers: 7 saker du ALDRIG ska stoppa i torktumlaren

 

Rätt kläder för din kroppstyp

kroppstyp-640x400

Läs också: Rätt kläder för din kroppstyp

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons