Så bevarar du solbrännan längre!

Solbränna

1 – Återfukta!

Sol och salta bad torkar ut huden. Om du smörjer in dig ofta med en återfuktande lotion eller after sun – gärna två gånger om dagen – behåller huden sin lyster och risken att solbrännan flagnar av minskar.

2 – Byt ut tvålen mot olja

Duschtvål torkar ut huden och kan göra att den gyllene brännan byts ut mot en grådaskig ton. Använd en duscholja istället – rengör lika bra men torkar inte ut!

3 – Skrubba!

Många tror att en peeling skrubbar bort solbrännan, men det gör den inte. Skrubbhandskarna avlägsnar döda hudceller och orenheter, och gör att huden får mer lyster och ser fräschare ut.

4 – Fortsätt sola

Även om semestern är slut är sommaren inte det. Underhåll brännan genom att sitta ute en stund på lunchen, och passa på att vara utomhus på helgerna. Fortsätt skydda dig med solcrème om du vistas i solen länge.

5 – Fuska med BUS!

När solbrännan börjar ge med sig är det perfekt att komplettera med brun utan sol-produkter. Svep också ett solpuder över kindbenen och smörj in benen med guldskimrande olja för att framhäva brännan så mycket som möjligt.

 

LÄS MER:

Framhäv solbrännan med skimrande olja

En guldolja gör solbrännan djupare och drar blickarna dit du vill. Applicera på smalben, axlar och nyckelben för ett glödande intryck – som varar långt in i sommarnatten!

Läs mer: Framhäv solbrännan med skimrande olja

 

MåBra testar: After sun för snygg sommarhud

after-sun-test

Håll huden skön med fukt och svalka efter en dag i solen. Vår testpanel har provat 5 varianter från marknadens ledande märken.

Läs mer: MåBra testar: After sun för snygg sommarhud

 

Så får du en snygg brun utan sol-bränna!

Hör du till dem som aldrig lyckas få till en jämn färg med brun utan sol? Här kommer några tips på hur du lyckas.

Läs mer: Så får du en snygg brun utan sol-bränna!

 

Enkla tips: Så vårdar du ditt hår i sommar

Sol och bad sliter på ditt hår – därför är det viktigt att ta hand om det i sommar. Här är några tips på enkel hårvård i sommarvärmen.

Läs mer: Enkla tips: Så vårdar du ditt hår i sommar

 

Källor: Cosmopolitan, Expressen, Metro Mode

 

AV: Linnea Bjärle

BILD: Thinkstock

 

Utvald läsning