HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Ögonbrynsexperten: Chansa inte, välj ett proffs!

22 aug, 2017 
Intresset för att få nya bryn på salong har ökat lavinartat. Men det gäller att välja rätt metod 
– långt ifrån alla kunder blir nöjda …
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Till Ulrika Gedin på Gedin Studio i Stockholm kommer många som vill tatuera in nya, tätare bryn med bland annat microblading. Men hit kommer också många som fått katastrofbryn hos mindre nogräknade salonger för att ta bort dem med laser.

– Att tatuera snygga ögonbryn med microblading kräver att man har en ordentlig och fortlöpande utbildning. Tyvärr är det många lycksökare som vill tjäna pengar på att göra bryn nu när det är så populärt, säger hon.

Läs också: Ge ansiktet ett lyft med snygga ögonbryn

Ulrika Gedin har sett exempel på bryn som blivit orange i stället för bruna, intatuerade strån som är tjocka som spagetti och bryn med helt fel form. Det enda man kan göra är att ta bort dem med laser, vilket kostar mycket mer än en microblading.

Ulrika Gedin på Gedin Studio i Stockholm.

– Det tar mycket längre tid också. Ofta behövs det fem, sex laserbehandlingar med flera månaders läkning mellan behandlingarna, säger Ulrika Gedin.

Annons

Ska man göra permanenta bryn på salong gäller det alltså att tänka efter före och välja en behandlare med gedigen utbildning. Be också att få titta på bilder av de bryn man har gjort tidigare.

– Tänk på att bilderna ska vara av läkta, färdiga bryn och inte av nygjorda. Helst ska det ha gått ett år sedan de gjordes. Är bilderna på nygjorda bryn kan färgen flyta ut med tiden, om den har lagts för djupt. Har man lagt färgen för ytligt kan den försvinna helt. Tekniken är jätteviktig!

Läs också: Experten: Så fixar du välformade bryn!

Så här kan det gå om man inte gör sin läxa innan man gör permanenta bryn.

Även själva färgpigmenten man använder ska vara av hög kvalitet, annars finns en risk att drömbrynen slår över i röda eller orange toner efter en tid. Ulrika Gedin tycker också att man ska be om en konsultation där man målar upp hur de nya brynen kommer att se ut innan man tatuerar dem.

– Jag avråder också från erbjudanden om att få nya bryn för runt tusenlappen. Generellt är det bara oseriösa eller nybörjare som tar så lite för en microblading. Dessutom blir det ju dyrare i längden om man måste ta bort dem med laser.

AV: Anna Sundesten & Vivvi Alström   FOTO: Elise Florman, Thinkstock

Annons