HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Ögonbrynsdrottningen: Det här är det största misstaget folk gör med sina bryn

06 maj, 2021 
AvAino Oxblod
närbild på ögonbryn
TT.
Anastasia Soare är Hollywoods ögonbrynsmästare, och kvinnan bakom sminkmärket Anastasia Beverly Hills.
Nu avslöjar hon hur man får de optimala ögonbrynen – och vilket som är det vanligaste misstaget folk gör.
– Jag använder alltid två nyanser när jag fyller i bryn, säger hon till Damernas värld.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
4 sminktips för dig med mogen hyBrand logo
4 sminktips för dig med mogen hy

Anastasia Soare är kvinnan bakom sminkmärket Anastasia Beverly Hills, som blivit en av världens främsta experter på ögonbryn.

När hon kom från Rumänien till Hollywood på 90-talet blev supermodellen Cindy Crawford en av hennes första kunder – och Anastasia gjorde sig snabbt till ett namn i branschen.

– Jag kommer från Rumänien, där man alltid plockar eller vaxar brynen innan en ansiktsbehandling. Men när jag kom till LA på 90-talet märkte jag att ingen la någon större vikt vid brynen. Jag studerade konst i Rumänien, och en konstlärare berättade att när man tecknar ett porträtt och vill ändra ansiktets uttryck så är det brynen man ändrar. Samma lärare från Rumänien hade introducerat mig för det gyllene snittet, som Leonardo da Vinci använde i alla sina studier av människokroppen. Jag började fördjupa mig i det och senare applicerade jag det på brynen, säger hon till Damernas värld.

Annons

Ögonbrynsgurun: Det här misstaget gör många med brynen

Nu delar hon med sig av sina egna bästa knep för att få till de allra snyggaste ögonbrynen.

– Jag använder alltid två nyanser när jag fyller i bryn. En nyans som är snäppet ljusare än brynens naturliga färg som en bas över hela brynet, och en mörkare som jag skapar strån med. Det ger en tredimensionell, naturlig känsla. Ha tre punkter i åtanke när du skapar formen: brynens innersta punkt ska börja i linje med näsborren, rakt upp, och slutet ska vara i kant med ögats ytterkant. Den högsta punkten ska ligga i linje med nästippen och iris, säger hon till magasinet.

Men det finns en sak som Anastasia Soare är helt allergisk mot när det kommer till ögonbryn – och nu vill hon varna andra från att göra missen.

– Att plocka dem för mycket. Håret på huvudet växer ut, det gör inte bryn på samma sätt.

Foto: TT

Annons