Artikeln innehåller reklamlänkar
HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Nu blir det ändring i skäggtrenden – om svenska kvinnor får bestämma

31 okt, 2017 
Är hipsterskäggen snart ett minne blott? Det får man tro om man läser undersökningen Skäggbarometern 2017. 6 av 10 svenska kvinnor föredrar nämligen helrakat.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det är Skäggbarometern 2017, en undersökning gjord på uppgrad av Panasonic, som visar att skäggtrenden kan vara på nedgång. Enligt undersökningen föredrar nämligen 6 av 10 svenska kvinnor en man som är helrakad framför en med skägg, och samma siffra bland män är nästan 5 av 10. Och detta är oberoende av var i landet du bor eller hur mycket du tjänar.

Läs också: Forskare: Skägg gör män mer attraktiva för kvinnor 

Däremot tycks vårt skäggtycke vara en generationsfråga.

Unga personer (18-39) är mer förtjusta i ansiktsbehåring – 45-49 procent anser att skägg är snyggare än helrakat. I åldrarna 40-59 har samma siffra krympt till 17-27 procent. Frågar man istället svenskar över 60 år tycker 70 procent att män bör raka sig.

Läs också: Män med skägg får längre relationer

Om man nu ändå ska ha skägg är det ”tredagarsstubben” som är snyggast, enligt undersökningen, det föredrar 36 procent av de tillfrågade. På en andraplats hamnar ett välfriserat skägg, som ett getskägg eller en mustasch vilket 16 procent föredrar. Endast 12 procent anser att ett stort och vältrimmat skägg är det snyggaste som finns.

Annons

Så – dags att ta fram rakapparaten? ;)

Rakapparat från Remington. Läs mer och köp den här! (reklamlänk)

Om Skäggbarometern

Skäggbarometern är en årlig rikstäckande undersökning som tar tempen på svenskarnas syn på skägg. Undersökningen genomförs av undersökningsföretaget Yougov på uppdrag av Panasonic Sverige. Skäggbarometern 2017 genomfördes under perioden 27-29 september 2017 bland 1023 män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige.

Läs också: Hjälp, jag har fått skägg!

Foto: IBL    Källa: Skäggbarometern 2017

Annons