HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Nike lanserar kollektion för kvinnor i större storlekar

03 mar, 2017 
AvNanna von Knorring
Nike gör framsteg och lanserar nu en kollektion som inkluderar storlekar upp till 3XL. Dessutom frontas kampanjen av två coola plus size-influensers.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Sportjätten Nike har lanserat en kollektion med träningskläder i större storlekar och det var plus size-influenserna Grace Victory och Danielle Vanier som offentliggjorde kampanjen på sina Instagram-konton.

”I dagens värld är sport inte längre något hon gör, utan något hon är. Dagarna då vi var tvungna att lägga till ordet ”kvinnlig” före ordet ”idrottare” är över. Hon är en idrottare, punkt”, säger Nike i ett uttalande.

Kollektionen består av 44 plagg med bland annat shorts, leggings, t-shirts och tröjor. Plaggen finns i storlek XL till 3X, medan sport-bh:arna går upp i storlek 85E. I den svenska nätbutiken finns det just nu 26 plagg tillgängliga i större storlekar.

För amerikanska ELLE berättar Nike att produkterna inte endast är större storlekar av redan existerande plagg, eftersom viktfördelningen ser annorlunda ut från person till person.

I ett uttalande från Nike som Buzzfeed tagit del av ger företaget dessutom hopp om att fler liknande kollektioner och ytterligare större storlekar kan väntas i framtiden: ”Nikes sortiment kommer att fortsätta expandera för att säkerställa att det finns en perfekt passform för varje idrottare”.

Annons

Se Danielle Vanier och Grace Victory i den nya kollektionen, fotograferad av JKP Photography:

Annons

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons