Artikeln innehåller reklamlänkar

Modetrenderna vi borde lägga på hyllan – för alltid

Mycket ska man behöva gå igenom i sina ungdomsdagar – framförallt en hel del modetrender som vi mer än gärna skulle kunna lägga bakom oss. Femina listar mardrömstrender genom åren och vinkar dem gärna adjö!

1. Riktigt low cut jeans

Keira Knightley med ett par riktigt lågt skurna jeans.
Keira Knightley på röda mattan med ett par riktigt lågt skurna jeans.

Genom åren så har jeansens midja både vandrat upp och (väldigt) långt ner – low cut jeansen var en gång supeheta. Gylfen var dessutom knappt en gylf utan mest en knapp och under så fanns, om man hade tur, skymten av vad som skulle kunna vara en gylf. Stack stringtrosan upp över jeanskanten – då var man mer än inne. Lika gärna som vi stoppar stringtrosan tillbaka i byxan, lika gärna stoppar vi undan low cut jeansen.

2. Pastellfärgade overaller

En overall är skön, men den passar nog allra bäst som en mysdress hemma. Framförallt om den är pastellfärgad. Vi kan drömma tillbaka till tiden när Bagheeras WCT overaller var superheta, lika hett i dag? Inte än hoppas vi. Vill du ändå ha en träningsoverall i pastellfärg kan vi tipsa om den här. (länk till butik)

3. Tjocktröja à la Aqua Limone

Det verkar som att tjocktröjan från det svenska klädmärket Aqua Limone reste sig från 80-talet och har kommit för att stanna. Vill du hitta tillbaka till ungdomens dagar och till din gamla stil? Grattis då kan du köpa en ny tjocktröja här (länk till Bubbleroom).

4. Adidas träningsbyxa a.k.a Sundsvallsbyxan

Här är den
Här är den ”stekheta” Sundsvallsbyxan i en mer modern tappning.

Adidas är ett märke som hängt med länge och räknas som odödligt. Men likt många andra märken har de haft toppar och floppar – enligt vissa är en flopp träningsbyxan som också satte Sundsvall på kartan. Runt 2009 var ”stekhett” att ha bära denna träningsbyxa som också kom att kallas ”Sundsvallsbyxan” i folkmun. Vill du uppgradera eller ”återgradera” din look från denna tid kan du klicka hem ett par brallor här. (länk till butik)

5. Moon boots

Rosa moon boots.
Klassiska moon boots.

Ännu en trend som aldrig dör ut. Vi har ett par frågor du bör ställa dig själv om du verkligen behöver ett par Moon boots i ditt liv.

1. Är det 40 minusgrader?

2. Bor du på nordpolen?

3. Planerar du för en promenad i yttre rymden?

Har du svarat nej på någon eller förmodligen samtliga i checklistan, behöver du inte ett par Moon boots. Har du svarat ja på ovanstående kan du klicka hem ett par här (länk till Wakakuu) – men det är inget vi rekommenderar.

6. Keps från Von Dutch

Vi har sett otaliga kändisar iklädda denna keps, allt från de internationella som Britney Spears och Paris Hilton – till något närmare som prins Daniel.

Är du lastbilschaufför? Nej, då kanske det är dags att tänka om – vi behöver inte fler truckerkepsar i våra liv. Vila i frid Von Dutch.

Om du verkligen inte kan hålla dig från att köpa en Von Dutch-keps så kan du hitta en här (länk till butik).

7. Mysdress från Juicy Couture

Paris Hilton iförd mysdress.
Paris Hilton iförd mysdress – kanske inte Juicy Couture men ni fattar: velour och silverdetaljer. Lyx. David Dyson/TT

Juicy Couture var som Rolls-Royce av mysdressar. Vi snackar velour, glitterdetaljer och framförallt texten juicy på baken. Vill vi ha tillbaka den – absolut inte. Skulle du vilja klä dig som Paris Hilton gjorde 2006 så kan du hitta en mysdress här. (länk till butik)

8. Lejon-frillan

Pernilla Wahlgren i fluffig frilla på ett bronslejon.
Exklusiv bild på två lejon fångad i samma bild. Roger Tillberg/TT

Förutom kläder så finns det även frisyrer vi gärna lägger långt in på hyllan och glömmer bort att de ligger där. En av dem är lejonmanen à la Pernilla Wahlgren. Frisyren är som att ha fastnat i Carolas ”stormvind” eller att man råkat fönat håret en kvart alldeles för länge.

9. Evisu-jeans

Har en roller råkat köra över dina byxor? Nähe, det var bara ett par jeans från Evisu – nej tack låt inte detta bli en trend igen inom en snar framtid. I så fall kanske inom måleri?

10. Pösiga gubbkepsen

Christina Aguilera var ett stort fan av gubbkepse.
Artisten Christina Aguilera var ett stort fan av gubbkepsen och det finns flera bilder på henne där hon bär denna pösmunk. Men en räcker tycker vi.

Det var fler kändisar förutom Christina Aguilera som hade den pösiga gubbkepsen – men hade hon en pösmunk på huvudet då skulle man prompt ha en själv. Ord börjar bli överflödiga, gubbkepsen åker rätt in, längst bak på hatthyllan.

Foto: TT

Läs mer:

Hälsotrenderna vi minns men helst vill glömma

Skönhetstrenderna vi minns men helst glömmer

Quiz: Hälsotrender förr och nu – kan du alla?

Utvald läsning