Ashley Graham ger ut bikinilinje för alla kvinnokroppar

26 maj, 2016 
https://image.mabra.com/Joel-Linde.jpeg.jpg?imageId=6446184&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Joel Linde
Hon vill göra bikinis och baddräkter tillgängliga för alla kroppsformer.
Annons

Ashley Graham skapade stora rubriker när hon som första ”plus size”-modell hamnade på omslaget av det prestigefyllda magasinet Sports Illustrated i slutet av 2015. Hon har hyllats för sitt arbete för kvinnor som inte känner sig representerade i de rådande skönhetsidealen.

– Sedan dess har kvinnor i alla former, storlekar och åldrar sagt till mig att det är tack vare mig som de vågar ta på sig en bikini i sommar. Att höra det gör mig otroligt glad och det påminner mig om varför jag gör detta, säger hon till tidningen Glamour.

Recept.se Nyhetsbrev

Det hon refererar till är hennes nya bikinilinje Swimsuits for all, som är inspirerad av dräkter och bikinis ur olika James Bond-filmer.

– Jag vill att kvinnor i alla former och storlekar ska känna att de kan köpa sig något speciellt och lyxigt. Jag vill att det ska vara stärkande, säger hon.

I den officiella kampanjen för kollektionen är det Ashley Graham själv och modellerna Philomena Kwao och 56-åriga Nicola Griffin som visar upp kläderna.

Annons

Ashley Graham ville gärna ha en bikini som låg nära en string-modell eftersom hon själv kände att hon har haft svårt att hitta en i hennes egen storlek.

– Företagen tror att större tjejer inte köper den stilen eftersom de är trånga. Men jag föredrar dem eftersom de är justerbara – jag har tjocka lår och höfter och det gör att baddräkten inte gräver in i mina höfter.

Annons