Ashley Graham ger ut bikinilinje för alla kvinnokroppar

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Ashley Graham skapade stora rubriker när hon som första ”plus size”-modell hamnade på omslaget av det prestigefyllda magasinet Sports Illustrated i slutet av 2015. Hon har hyllats för sitt arbete för kvinnor som inte känner sig representerade i de rådande skönhetsidealen.

– Sedan dess har kvinnor i alla former, storlekar och åldrar sagt till mig att det är tack vare mig som de vågar ta på sig en bikini i sommar. Att höra det gör mig otroligt glad och det påminner mig om varför jag gör detta, säger hon till tidningen Glamour.

Det hon refererar till är hennes nya bikinilinje Swimsuits for all, som är inspirerad av dräkter och bikinis ur olika James Bond-filmer.

– Jag vill att kvinnor i alla former och storlekar ska känna att de kan köpa sig något speciellt och lyxigt. Jag vill att det ska vara stärkande, säger hon.

I den officiella kampanjen för kollektionen är det Ashley Graham själv och modellerna Philomena Kwao och 56-åriga Nicola Griffin som visar upp kläderna.

Ashley Graham ville gärna ha en bikini som låg nära en string-modell eftersom hon själv kände att hon har haft svårt att hitta en i hennes egen storlek.

– Företagen tror att större tjejer inte köper den stilen eftersom de är trånga. Men jag föredrar dem eftersom de är justerbara – jag har tjocka lår och höfter och det gör att baddräkten inte gräver in i mina höfter.

Redaktionens tips
Dela på: