Modeexperten: Jag är en storlek large – så hittar jag snyggast klänningar

Modeexperten Jess visar upp klänningar

Att hitta kläder som sitter snyggt och bekvämt när man shoppar kan vara riktigt knepigt emellanåt. Speciellt när det shoppas online och man inte får testa kläderna kan det vara svårt att föreställa sig hur kläderna kommer sitta på kroppen – särskilt om man har en kropp som inte ser ut som modellernas på shoppingsajten.

Se också: 5 klädtips som gör att du ser yngre ut

5 klädknep som gör att du ser yngre ut
1:22

Efter reklamen: 5 klädknep som gör att du ser yngre ut

(1:22)

Slå på ljud

Brittiska modeprofilen Jess, känd som ”midsizefashioninspo”, har fått över 320 000 följare på sociala medier-appen Tiktok och 80 000 följare på Instagram genom att dela med sig av modeinspiration och shoppingtips för personer i lite större storlekar.

Modeinspiration för "Midsize"-storlekar

I Storbritannien pratar man ofta om begreppet ”midsize”, och menar då storlekar kring 42-44 eller large och extra large. Jess, som själv har de storlekarna, visar gärna hur hon stylar sina kläder för att det ska vara så snyggt och bekvämt som möjligt. Hon delar också med sig av shoppingtips för att hitta rätt i kläddjungeln.

I ett nytt klipp på Tiktok visar hon vilka typer av sommarklänningar hon tycker om att shoppa, och vilka nyckelord hon letar efter för att hitta klänningsmodeller som är mest smickrande för henne. Bland annat tipsar Jess om A-linjeklänningar, de moderna slipklänningarna i siden och teklänningar – feminina klänningar med v-ringning och puffärm.

Hyllas för sina modetips

Bland kommentarerna är det många som är tacksamma för tipsen, och menar att Jess självsäkerhet gör att de själva känner sig mer trygga i att klä upp sig.

”Du är verkligen min inspiration”, skriver en person.

”Jag älskar hur du hjälper andra bli mer självsäkra genom att justera för osäkerheter, men samtidigt utstrålar du så mycket självförtroende och ser så bra ut att jag vill visa upp mig med!”, skriver en annan.

@midsizefashioninspo

7 key things I search for ✨ this has made shopping 100X easier

♬ I Ain't Worried - OneRepublic

Utvald läsning