Artikeln innehåller reklamlänkar

Mjuk hud och lyster – här är peelingen för dig med känslig hy

Peeling för dig med känslig hy

Ibland kan det vara svårt att hitta en hudvårdsprodukt som är snäll mot huden och samtidigt tar bort orenheter samt lämnar den med en mjuk känsla. Speciellt om du har en känslig hudtyp som inte tål riviga produkter som ibland kan kännas strama mot huden. En produkt man kanske inte vågar använda om man har en känslig hudtyp kan vara en peeling. Man ska nämligen alltid vara försiktig med att använda nya produkter när man har en känslig hud. Har man en väldigt känslig hud kan det till och med vara bra att undvika peelings med starka syror eller liknande ingredienser.

Men, med det sagt finns det en hel del olika peelings på marknaden som är direkt anpassade för dig med känslig hy. En peeling behöver nämligen inte vara skadlig, tvärtom så kan den lämna huden med både glow, lyster och ett lent resultat.

Så om du har en känslig hy men ändå vill prova en peeling, kan du scrolla ner här för att hitta din favorit!

Peeling för dig med känslig hy:

Giorgio armani peeling för känslig hud

Djuprengörande peeling som även kan användas som ansiktsmask, från Giorgio Armani. Här kan du köpa den (länk till butik).

Enzympeeling som ska motverka pormaskar

Papaya peeling som ska motverka pormasker speciellt anpassad för känslig hud, från Maria Åkerberg. Här kan du köpa den (länk till butik).

Peeling för dig med känslig hy

Mild ansiktstvätt som ska stimulera cellförnyelsen, från Dermalogica. Här kan du köpa den (länk till butik).

Ansiktspeeling

Gel med peelade effekter som ska ta bort orenheter och lämna en mer ungdomlig och strålande hud, från Peter Thomas Roth. Här kan du köpa den (länk till butik).

Peeling för dig med känslig hud

Djupgående enzympeeling som ska tillföra fukt och ta bort döda hudceller, från Sensai. Här kan du köpa den (länk till butik).

Ansiktsskrubb eller peeling för dig med känslig hy

Lystergivande scrub som ska öka hudens elasticitet och verka återfuktande, från löwengrip. Här kan du köpa den (länk till butik).

Läs mer:

Boosta huden med c-vitamin i sommar – 8 serum som ger lyster

10 återfuktande duscholjor som kan rädda sommartorr hud

6 ansiktsborstar som förbereder huden för sommaren

Utvald läsning