Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Mild rengöring för känslig hy – som är perfekt på vintern

30 dec, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Mild rengöring som är bra för känslig hy
Är det dags att investera i hudvård som är snäll mot ansiktet på riktigt? Här tipsar vi om sju ansiktsrengöringar mot torr och känslig hud som ska återfukta på djupet.
Annons

På vintern är det lätt hänt att vi glömmer bort att ta hand om huden på samma sätt som vi kanske gör under varmare tider. Ja, att ladda på med massvis av fukt kan nämligen kännas mer logiskt på sommaren då vi normalt utsätter huden för mycket vatten och sol under dagarna, men det är minst lika viktigt nu under vintertider.

De kalla temperaturerna kan nämligen påverka huden mer än vad vi tror och ansiktet är ett extra utsatt område där vår hy kan vara mycket känslig och tunn. Därför är det viktigt att investera i hudvård som lugnar huden och återfuktar i den mån som krävs.

Börja därför alltid med att skölja ansiktet på morgon och kväll med en mild rengöring som ger huden en bra start på dagen och som kan återfukta under kvällen.

Nedan tipsar vi om ansiktsrengöringar som kan hjälpa dig som känner att huden känns extra stram och torr så här under vintern. Scrolla ner för att hitta dina nya favoriter!

Annons

Ansiktsrengöring för dig med torr hy

Rengöring för känslig hud som behöver återfuktas

Mild rengöring som passar en torr och känslig hy med löddrande effekt, från Clarins. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Rengöring för en känslig hy med exfolierande effekter

BHA-berikad rengöring med exfolierande effekter som är anpassad för en känslig hy, från Mario Badescu. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Mild rengöring för torr hy

Ansiktsrengöring anpassad för känslig hy som ska rengöra och ta bort sminkrester utan att torka ut, från M Picaut Swedish Skincare. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
Vegansk rengöring för känslig hy från Lumene

Vegansk rengöring som ska vara skonsam för känslig hy och verka lugnande, från Lumene. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Rengöring för känslig hy som rodnar

Rengöring anpassad för känslig hy som ska verka lugnande, från Babor. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Rengöring för känslig hy

Ansiktsrengöring som avlägsnar smuts och döda hudceller anpassad för torr och känslig hud, från Sensai. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
Mild rengöring från Neutrogena

Rengöring i krämform som ska rengöra milt utan att torka ut huden, från Neutrogena. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Läs mer: 

10 återfuktande ansiktsmasker som räddar din hud i vinter

MåBra testar: 5 ansiktsoljor mot torr hud

Annons