HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Martha Stewart, 81, är baddräktsmodell på Sports Illustrated

17 maj, 2023 
Martha Stewart i närbild samt på Sports Illustrated i baddräkt
Martha Stewart, 81, blir historisk när hon som äldsta kvinnan någonsin pryder omslaget till Sports Illustrateds badräktsnummer 2023.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Tillsammans med Meghan Fox, 37, Brooks Nader, 27, och Kim Petras, 30, är alltså Martha Stewart, 81, en av årets omslagskvinnor för det amerikanska magasinet. I tidningen tar även ytterligare 24 kvinnor plats.

Att få pryda omslaget till Sports Illustrated har varit en milstolpe för många modeller, och Heidi Klum, Kim Kardashian, Tyra Banks och Paulina Porizkova är bara några av alla de kända namn som figurerat under åren. Tidningen har tidigare fått mycket kritik för sin dåliga kvinnorepresentation, men de senaste åren har man tagit till sig av kritiken och numera syns en större bredd av modeller.

Annons
Det här är ålderismBrand logo
Det här är ålderism

"Tråkigt med åldersfixeringen"

I samband med omslaget säger Martha Stewart att hon tycker att åldersfixeringen i samhället är tråkig och att hon vill lyfta starka kvinnor som lever i en värld där de inte känner några begränsningar, vilket också är årets fokus enligt tidningen.

– Jag reflekterar inte så mycket över min ålder, men jag tänkte ändå att det här är lite historiskt och att jag måste se riktigt bra ut, säger Martha Stewart enligt The Guardian.

Annons

Martha Stewarts karriär

Martha Stewart 1986.
Martha Stewart 1986.

Martha Stewart är sedan 80-talet en av USA:s mest kända tv-personligheter. Under åren har hon synts flitigt i rutan med sina många matlagnings- och livsstilsprogram och framgångarna har gjort att hennes varumärke med tiden har svällt till ett helt imperium med bland annat otaliga kokböcker, en egen tidning och matlagnings- samt inredningsattiraljer. Martha Stewart var den första kvinna i USA som själv byggt upp en förmögenhet på över en miljard dollar.

Annons

Martha Stewart i fängelse

Under vintern 2004 och 2005 spenderade dock Martha Stewart några månader i fängelse för skattebrott, något som väckte stor uppmärksamhet världen över. Efter avtjänat straff har hon sedan fortsatt bygga sitt medieimperium.

Martha Stewart har synts flitigt i både sina egna och andras matlagningsprogram.
Martha Stewart har synts flitigt i både sina egna och andras matlagningsprogram.

Martha Stewart är dock inte den enda kvinnan som synts på omslaget av Sports Illustrated efter att ha kommit upp i åren. Bland annat tog 63-åriga modellen Christine Brinkley, 63, platsen 2017 och 2022 var det 74-åriga modellen Maye Musks tur.

Men med sina 81 år har Martha Stewart ett svårslaget rekord!

Foto: Sports Illustrated Instagram, TT

Annons