Artikeln innehåller reklamlänkar
HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

MåBra väljer: 5 finfina fuktsmockor för torr hud

27 maj, 2020 
Kvinna i vit badrock sitter på sängen och smörjer in sitt ben
Håll huden fuktad så slipper du irritationer och fnas! Det ger också en bra grund för den kommande solsäsongen. Här är våra fuktfavoriter för kroppen!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Du glömmer väl inte att återfukta kroppen efter duschen? Ofta är vi bra på att smörja in ansiktet medan det är lite si och så med kroppen. Men faktum är att en frisk hud är en välfuktad hud.

När den är torr får huden lätt mikroskopiskt små sprickor där bakterier och annat otrevligt kan ta sig in och orsaka eksem, allergier och andra irritationer. Dessutom kliar torr hud, vilket ökar risken för fler små sprickor när vi kliar oss.

De bästa sätten att förebygga torrhet är att tvätta sig med en mild duscholja och att smörja in sig efteråt.

 

Här är fem bra crèmer för olika hudtyper!

 

 

Eucerin pH5 Soft Body Cream

 

Annons

Eucerin pH5 Soft Body Cream är en pålitlig återfuktare för dig med känslig och irriterad hud. Lugnar, stärker och skyddar huden mot yttre faktorer som kan irritera. En perfekt familjecrème för både barn och vuxna. Absorberas snabbt! Köp här. (reklamlänk)

 

The Body Shop Hemp

The Body Shop Hemp är en riktig fuktsmocka med mild örtdoft. Passar dig med den allra torraste huden. Effekten sitter i länge och trots tjock konsistens är den lätt att smörja in. Köp här.

 

Annons
Monsun Easy Daybreak

Monsun Easy Daybreak är en lätt, snabbabsorberad crème för dig med normal hud. Passar dig  som föredrar viktlösa crèmer. Den här känns som en svalkande, uppfräschande gel men fuktar bra ändå. Med havre som är lugnande för huden. Köp här (reklamlänk).

 

Oribe Restorative Body Crème

Oribe Restorative Body Crème är ultralyx för dig med åldrad hud – och tjock plånbok. Crémen ska förbättra elasticiteten och föryngra huden. Den ger rejält med fukt, trots sin lätta, fluffiga konsistens. Huden känns silkig och len riktigt länge. Pluspoäng för att det ger fin lyster. Köp här (reklamlänk).

Annons

 

Nivea Body Soufflé Cherry Blossom

Nivea Body Soufflé Cherry Blossom – Niveas hudvård är en klassiker som alltid levererar! Den här är både prisvärd och återfuktande, åtminstone för hud som inte är alltför torr och krävande. Gör huden mjuk och väldoftande utan att kladda. Köp här (reklamlänk).

 

Foto: TT

Läs mer: 

Dunderkur för huden: återfuktande ansiktsmasker

MåBra testar: 5 ansiktsoljor mot torr hud

Hudläkaren: Mer hudvård är inte alltid lösningen

 

Annons