Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

MåBra testar: 5 solskydd för ansiktet

08 jun, 2018 
Det ställs högre krav på en solcrème för ansiktet än för kroppen. Den ska inte kladda eller göra huden fet och den ska funka under smink. Vi har testat!
Annons

Solskydd passar sällan kropp och ansikte lika bra. Till ansiktet vill vi ha något lättare som inte kladdar, svider i ögonen eller gör hyn fet och blank. Här har MåBra:s skönhetsredaktör Vivvi Alström testat fem av de solprodukter för ansiktet som finns på marknaden just nu.

Eucerin Oil Control Sun Gel Cream spf 30 (reklamlänk)

Så fjäderlätt och smidig att applicera, även om man är på språng utan spegel. Skönt silkig. Håller huden matt länge. Funkar bra på fet och oren hud, irriterar inte trots känslig hy. Parfymfri.

Betyg: 5/5

Pris: 169 kr/50 ml (reklamlänk)

Zo Skin Health Oclipse Smart Tone spf 50

En gråfärgad (!) solcrème som överraskar. Med färgpärlor som matchar hudtonen. Ger en lätt foundationeffekt. Enkel att smörja in, mild doft. Känns vårdande. Lämnar inga vita spår och färgar inte av sig. Perfekt under makeup.

Annons

Betyg: 4,5/5

Pris: 890 kr/45 ml

Aco Sun Face Cream Anti Age spf 30 (reklamlänk)

Ett bra köp. Skyddar och är ordentligt återfuktande. Går in fort utan att kladda eller lämna vita spår. Lite svår att dosera, ett tryck ger bara en liten klutt som knappast räcker för att komma upp i spf 30. Tar man mer, ser huden fet ut.

Betyg: 3/5

Pris: 149 kr/40 ml (reklamlänk)

Lancôme Soleil Bronzer Sun BB Cream spf 50 (reklamlänk)

Lyxig, färgad solcrème som får både ris och ros. Går lätt in och ger en fin täckning utan att färga av sig alltför mycket. Men den känns mer som smink än solskydd. Parfymerad, känns inte fräscht i solen. Korken blir lätt kladdig.

Annons

Betyg: 3/5

Pris: 400 kr/50 ml (reklamlänk)

La Roche-Posay Anthelios Pigmentation spf 50+ (reklamlänk)

Ett bra, hudvänligt solskydd men svåranvänt! Väldigt mörk i färgen och rik på pigment. Man ser krigsmålad ut av ett pumptryck. Lätt hänt att man därför tar mindre och inte får det skydd man förväntar sig. Färgar av sig.

Betyg: 2/5

Pris: 225 kr/50 ml. (reklamlänk)

Av: Vivvi Alström

 

Läs också:

Forskare: Det är bättre att sola UTAN solskydd

Experten: Så solar du för att bli brun – inte bränd

Strålande nyheter: Så solar du dig frisk! 

 

Annons