Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

MåBra testar: 5 kroppscrèmer mot torr hud

15 okt, 2019 
Med en återfuktad hud minskar risken för klåda och irritationer. Vi har hittat 5 fina crèmer som ger massor av fukt!
Annons

När vi går från höst till vinter brukar huden reagera med att bli torrare än vanligt. Håller man huden mjuk så minskar risken för torrhet, klåda och eksem. En välfuktad hud håller sig lättare hel medan en torr hud lättare får sprickor som vi sedan kliar på – och som riskerar att bli infekterade. Det är därför det är så viktigt att vårda huden efter duschen!

Så väljer du rätt crème

Har man problemhud kan en parfymfri apotekscrème vara ett bra val. För att behålla fukten inne i huden ska man leta efter en produkt med fuktbindande ämnen, till exempel karbamid, glycerin, mjölksyra eller ceramider. Har man en hud som är väldigt torr på ytan är en salva eller crème bra val eftersom de är fetare än body lotion. Har man en torr hud utan hudproblem kan man ta ut svängarna lite mer och välja en produkt med doft att använda vid festligare tillfällen.

 

 5 bra val mot torr hud!

 

cerave moisturizing lotion

CeraVe Moisturising Lotion

Annons

Vår favorit! En rejält fuktande, doftfri lotion som inte kladdar alls! Innehåller massor av vårdande ceramider. Tas upp lätt och snabbt, svider inte på torra områden. Plus för att den kan användas i ansiktet också. Ett riktigt kap! Köp här. (reklamlänk)

 

Royal Body Cream från Maria Åkerberg

Maria Åkerberg Royal Body Cream

Tjock, härligt lyxig eko-crème med mycket doft av neroli. Gör huden mjuk och smidig och effekten sitter i länge. Innehåller vårdande havtornsolja och andra godsaker för huden. Köp här. (reklamlänk)

Annons

 

Brazilian Bum Bum crème

Rio de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream

Saknar du semesterkänslan? Då kommer den här att förflytta dig till en Söderhavsö! Fluffig crème med uppstramande guarana som ger huden fin lyster. Tas upp snabbt och håller huden mjuk länge. Doftar härligt tropiskt — inget för den som gillar diskreta dofter! Köp här. (reklamlänk)

 

Kora Organics Enriched Body Lotion

Kora Organics Enriched Body Lotion

Annons

En lotion som mest påminner om en crème — den är tjock och riktigt mjukgörande. Innehåller massor av ekologiskt godis för huden, bland annat aloe vera, macadamianöt och kakaosmör. Diskret doft som knappt känns. Passar även känslig hud. Köp här. (reklamlänk)

 

decubal original cream

Decubal Clinic Cream

Det här är crèmen för dig med känslig problemhud som är yttorr! Den gör verkligen jobbet men utan att ge någon lyxkänsla, istället får du mycket funktion för pengarna. Ganska fet, passar bäst för torrisar och klarar till och med av att fukta torra fötter. En bra, doftfri vardagscrème, helt enkelt. Köp här. (reklamlänk)

 

Läs mer

Torr och kliande hud? Specialisternas bästa tips!

MåBra testar: 5 ansiktsoljor mot torr hud

Experten krossar 6 vanliga myter om torr hud

Annons