Artikeln innehåller reklamlänkar

MåBra-profilernas bästa skönhetsknep

Har du en skönhetsrutin du kört på i flera år utan att ändra den – trots att ditt liv ser helt annorlunda ut nu jämfört med när du började? Med tiden förändras inte bara huden och håret utan också vad din kropp behöver för att må bra.

Vi har bett våra härliga bloggare om sina bästa tips när det kommer till skönhet – här är svaren!

Malin Wollin

Malin Wollin är ny bloggare på MåBra.

Malin Wollin bloggar på malin.mabra.com

– Det är väldigt tröttsamt när folk ska skönhetstipsa och anger sömn, motion och dricka vatten. Men så är det ju. Men när man har sovit, druckit vatten och rört på kroppen så kan man vara ute i friska luften, det är nummer ett. Och så kan man se till att man hittar produkter som passar sin hud, vilket också låter tröttsamt, men tänk på hur många hudvårdsmärken det finns och att du kanske inte har hittat det som passar perfekt till just din kind. Jag använder Sensai (länk till butik) och kan inte gå över till något annat. Sensai är ganska dyrt men otroligt drygt, vilket gör att det förmodligen kostar som ett budgetmärke. I övrigt bör man börja varje morgon med att sträcka ut kroppen och göra ansiktsgymnastik samt sova med fläta om natten.

Supermat, Jenny och Linnea

Linnea Eriksson och Jenny Westman bloggar på supermat.mabra.com

Linnea Eriksson och Jenny Westman bloggar på supermat.mabra.com

– Vi tänker att skönheten kommer inifrån, förutom att kosten vi äter gör susen för den fysiska och psykiska hälsan så märks det ju även på hud, hår och naglar. Vi vill gärna slå ett slag för att granska kosthållningen om det är så att man har problem med hy, torrt hår eller eksem i hårbotten tex. Fettsyror, a-vitamin, b-vitamin, kollagen och zink är några näringsämnen som är viktiga för skönheten.

– Att peela huden är min (Linneas) favorit, både ansiktet och kroppen. Då får vi bort döda hudceller och huden känns mjuk och fräsch och samt att det blir lättare för huden att absorbera det vi väljer att smörja in den med. Då föredrar jag oljor som mandelolja eller jojobaolja som jag brukar blanda med kräm/lotion och smörja in mig med.

– Till håret brukar jag (Jenny) alltid använda någon olja, klarar mig inte utan! Jag som har lite lockigt hår och vill ge det extra mycket fukt! Brukar alltid ha i olja i blött hår efter dusch men även lite i topparna varje dag, märks stor skillnad när jag slarvar med detta.

Laila Högfeldt

"Jag vet inte hur många gånger jag hittade min gympapåse slängd i städerskans sopsäck, eller vantarna nedpressade ute i snön", berättar Laila Högfeldt.

Laila Högfeldt bloggar på laila.mabra.com.

– Ta hand om dig själv och stråla inifrån och ut. När du själv mår bra så lyser det igenom. Le och skratta mycket och var även snäll och ödmjuk mot människor du möter. Det skulle jag säga är bättre än någon skönhetsprodukt som finns på marknaden.

Caroline Norbelie, Stresscoachen

Caroline Norbelie bloggar på stresscoachen.mabra.com

– Lite brun-utan-sol tycker jag är toppen när våren kommer för att man inte ska känna sig för blek och grå. James Read (länk till butik) är bästa märket.

 

Läs mer:

8 täckande foundations som håller hela dagen

Brun utan sol för ansiktet – 7 populära produkter som fungerar

16 återfuktande ansiktskrämer för dig med torr hy

Utvald läsning