Livsmedlen och effekterna du inte visste att de har på huden

honung och socker i skålar

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:59

Efter reklamen: 3 hudvårdstips för dig med mogen hy

(1:59)

Torr hud, finnar eller påsar under ögonen? Oavsett vad så finns en kur för dig, alla listade är godkända av hudvårdsexperter.

Rå, opastöriserad honung och avokado

De här två produkterna i kombination ska enligt vissa hudvårdsexperter vara bra att för att bli av med finnar. Honungen bekämpar inflammation och bakterier och avokadon innehåller Vitamin E som återfuktar huden. Blanda dessa två i en skål, applicera ett tunt lager på ren och torr hud och låt det verka i tjugo minuter.

Kolloidal gröt

Kolloidal gröt är ofta gjord på havregryn som mals ner till ett fint puder. Om din hud är torr och kliande är den perfekt för dig. Gröten är inte ovanlig att hitta i återfuktande krämer, schampo och rakkrämer. Den är antiinflammatorisk vilket är bra för människor med till exempel eksem eller psoriasis. För att dra fördel av grötens effekt: Häll ner några teskedar av pulvret i ditt bad och stanna i badet i trettio minuter.

Matcha te eller grönt te

Har du vaknat upp med påsar under ögonen? Då är detta perfekt för dig. Det här knepet är klassiskt men så effektivt att det tål att upprepas. Både matcha och grönt te är fulla med koffein och antioxidanter som hjälper till att minska rodnad och gör huden tillfälligt tightare. Doppa tepåsarna i vatten i några minuter, vrid ur överskottsvatten och lägg påsarna på ögonen. För extra effekt kan du lägga in tepåsarna i kylen en stund, detta bidrar också till att minska puffighet.

Kaffe och brunt socker

De här två produkterna utgör tillsammans en utmärkt skrubb för att ta bort död och torr hud. Kaffet bidrar också till att strama upp huden. Blanda lika delar av kaffet och sockret, blanda i lite kokosolja. Massera huden med cirkelrörelser och skölj sedan av skrubben.

Alla produkter har kanske inte någon beprövad vetenskaplig effekt men flera av dem används i olika hud- och hårprodukter.

Källa: Cosmopolitan

Redaktionens tips

Bästa tvättknepen med ättika

Dela på: