Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Lättskötta frisyrer i sommar – 7 tips!

05 jun, 2017 
Den perfekta semesterfrisyren fixar du lätt. Från busiga strandlockar till mjuka uppsättningar. Här är tipsen som ger bästa sommarformen.
Annons

Välvårdat är snyggt

1. Ett hår i bra kondition är glansigare, mer följsamt och lättare att ge fin form. Vårda med schampon och balsam som passar just ditt hår.

2. Lägg gärna till det där lilla extra. Sol och bad kan torka ut och slita på håret. En inpackning då och då är härligt uppfräschande och välgörande.

3. Super är också vårdande leave-in-produkter. Det kan vara ett balsam som inte ska sköljas ur eller en produkt som ligger någonstans mellan vård och styling.

Inlägget innehåller affiliate-länkar till återförsäljare.

Bästa stylingen

4. Busiga lockar. En saltvattenspray är inte bara toppen när du vill ge stadga, struktur och volym till ett fint hår. Den funkar också perfekt om du vill få fram en lite stökigare och tuffare version av ett självfall. Enklast är att applicera i fuktigt hår som sedan får lufttorka.

5. Lätt och luftigt. Applicera en volymgivade fönprodukt i fuktigt hår innan du fönar. Avsluta med en vax eller stylingcrème för att separera toppar, ge struktur och rörelse.

Annons

6. Samla högt. Lyft upp långa längder och gör en mjuk knut. Klassiker som passar lika bra på stranden som i stan och på sommarfesten.

7. Har du självfall fixar du formen genom att applicera en lockframhävande produkt i fuktigt hår. Förstärk vågrörelsen på hjässan genom att trycka fram vågorna med fingrarna eller sidan av handen. Låt torka. Rufsa om i längderna när håret är torrt för att få den form du vill ha.

Av Eva Larsson
Foto: Shutterstock

Våra hårfavoriter för sommarens hår:

Läs också: Balsam – 8 misstag du gör när du använder det

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons