Artikeln innehåller reklamlänkar

Laila testar: 6 solskydd för ansiktet

13 jun, 2018 
AvMikaela Råberg
För vår bloggare Laila Högfeldt är det viktigt att solskyddet för ansiktet innehåller både UVA- och UVB-skydd och att formulan inte täpper till porerna. Inför sommaren har hon testat några av årets produkter – så här tyckte hon.
Annons

För vår bloggare Laila Högfeldt är det viktigt att skydda ansiktet mot solens UVA- och UVB-strålning. Men det är inte vilket skydd som helst som fungerar för henne.

– Jag har blandhy och får lätt finnar om jag använder fel produkter. När det kommer till dagkräm föredrar jag en lite fetare kräm, men när det kommer till solskydd för ansiktet är det precis tvärtom. Då vill jag ha en kräm som är ganska tunn och lätt smälter in i huden, säger hon och fortsätter:

– För mig är det viktigast att jag har ett solskydd som inte täpper igen mina porer och gör så att jag får finnar och den får gärna kännas som en vanlig ansiktskräm.

Laila älskar skönhetsprodukter och gillar att bära smink, så när det kommer till solskydd vill hon gärna använda en variant som går att ha under sminket.

– Många tror att solen bara tar när man ligger och solar, men faktum är att den tar hela tiden, även en mulen dag. Därför tycker jag att det är viktigt att ha en kräm som skyddar hela dagen. Den ska finnas där som skydd, men utan att märkas.

Annons

Inför solskyddens högsäsong har Laila testat sex solskydd för ansiktet. Så här tyckte hon.

”Smulade efter en timme”

Test: Solskydd för ansiktet 2018

Sun Ceutic SPF 50, Dermaceutic (länk till butik)

– Jag hade hört så mycket bra om denna produkt, men blev så besviken! Efter en timme eller två började den att smula sig under min foundation och till slut räckte det att jag tog med fingrarna på ansiktet och så lossnade både smink och solskydd. Jag har testat den ett flera gånger och varje gång hände samma sak! Ett riktigt stort minus på denna produkt. Dock älskar jag flera av deras andra produkter.

Lailas betyg: 1 av 5

”Sitter som en smäck!”

Test: Solskydd för ansiktet 2018

Dynamic Skin Recovery SPF 50, Dermalogica (länk till butik)

– Denna produkt är toppen! Jag applicerade den över min dagliga hudkräm och under min foundation och den sitter som en smäck. Jag känner mig väldigt trygg och bra skyddad mot solen samtidigt som jag vet att den är snäll mot ansiktet.

Lailas betyg: 5 av 5

”Går in i huden utan kladd”

Test: Solskydd för ansiktet 2018

Aroma Sun Expert SPF 50, Decléor (länk till butik)

– Helt underbar produkt som känns som en vanlig dagkräm och luktar gott. Går in i huden utan att kladda och jag älskar känslan ansiktet får efteråt! Den här kommer jag att köpa igen!

Lailas betyg: 5 av 5

”Perfekt att bada med”

Test: Solskydd för ansiktet 2018

Sun Face Cream SPF 30, ACO (länk till Apotek Hjärtat)

– Det jag gillar med denna produkt är att den är vattenresistent. Med andra ord så kan man bada och simma utan att vara rädd för att all SPF försvinner i vattnet. Jag testade den med SPF 30, men hade föredragit SPF 50 istället, vilket finns. Detta är en kräm som jag kommer att använda flitigt när jag ska bada.

Lailas betyg: 4 av 5

”Helt fantastisk kräm”

Test: Solskydd för ansiktet 2018

Face the Sun SPF 30, Solution By Victus

– En helt fantastisk kräm som gör sitt jobb. Det jag gillar extra mycket med den är att den innehåller IR-filter, den skyddar alltså även mot strålning från bland annat datorer, elektronik, hårfön och ugnar, vilket är unikt om man jämför krämen med de övriga. Dock hade jag även här önskat SPF 50, som däremot inte finns.

Lailas betyg: 5 av 5

”Silkeslen på huden”

Test: Solskydd för ansiktet 2018

Ambre Solaire Sensitive Advanced SPF 50, Garnier (länk till butik)

– Denna mist gör ansiktet silkeslent och sätter sig väldigt lätt på huden Ett stort plus är att det går att spraya lite SPF över ansiktet under dagen, det vill säga när man redan bär smink. Det har jag saknat och jag är så glad över att jag äntligen hittat en produkt som jag kan ha med mig under dagen för bättra på med. Ett minus är att jag skulle önska en större flaska, eftersom att jag inte vill att den ska ta slut!

Lailas betyg: 4 av 5

Foto: Sandra Rogers

Läs också: MåBra testar: 5 solskydd för ansiktet

Annons