Korta frisyrer 2021 – här är 15 stilar vi kommer att se mer av i år

Margot Robbie, Natalie Portman och Kate Hudson.
Slå på ljud

Vilken frisyr du bör ha kan bara du bestämma. Det finns många som menar att frisyrvalet bör grundas på din ansiktsform, hårtyp eller ålder – men när det väl kommer till kritan är det viktigaste att du har en frisyr du känner dig fin i och som är lagom krävande.

Många väljer kort frisyrer för att de tycker att det är behändigt, andra för att de tycker att håret blir volymlöst och trist när det blir långt, och vissa vill testa det ibland mest för att få lite förändring. Och korta frisyrer går att variera på en massa olika sätt!

Här listar vi några stilar på korta frisyrer som vi kommer att få se mer av under 2021 – och som kan ge dig lite inspiration när du undrar vad du ska göra med håret.

Kort bob

Cicely Tyson med lång bob.

Cicely Tyson på Emmy-galan 2018.

OConnor / AFF-USA.com

En kortare "bob"-frisyr som går ner till käklinjen ramar in ansiktet snyggt och är lätt att styla, oavsett om du har lockigt eller rakt hår. Här på skådespelerskan Cicelt Tyson, som avled tidigare i år.

Utåtböjda toppar

Margot Robbie med utåtböjda toppar.

Margot Robbie på GMA i New York 2017.

MEGA

Det här sättet att variera din korta frisyr ser vi allt oftare nu. Du fixar det lätt genom att blåsa håret torrt, och sedan dra snabba drag med en plattång då du böjer ut topparna. Här på skådepelerskan Margot Robbie.

Halvuppsatt

Mindu Kaling med halvuppsatt.

Mindy Kaling kör halvuppsatt hår.

Foto: Instagram

Halvuppsatta frisyrer är här för att stanna – inte minst för kort hår. Sätt upp den övre halvan av håret med tofs eller klämma så får du en snygg frisyr där du slipper ha håret i ansiktet. Här på skådespelerskan Mindy Kaling.

Fransk bob

Lucy Boynton i fransk bob.

Lucy Boynton rockar en fransk bob på röda mattan. Foto:

Jordan Strauss

En rakt avklippt bob som öppnar upp ögonen och framhäver munnen samtidigt som den ger illusionen av en skarp käklinje. Framhäv gärna volymen med lite vågor eller rufs! Här på skådespelerskan Lucy Boynton.

Bob med snedbena

Mila Kunis i sidobena med bob.

Mila Kunis bär upp snedbena snyggt! foto:

Matt Baron/REX

Vem sa att snedbenan var död? Det har förvisso varit mycket mittbena de senaste åren, men en snedbena är aldrig fel att varva med! En bobklippning som denna blir lite extra elegant som här på skådespelerskan Mila Kunis.

Stubb

Amber Rose i sin Buzz cut.

Amber Rose i sin buzz cut.

Foto: FS2

Känner du för något riktigt vågat kan du passa på att klippa av allt hår och bara lämna lite stubb, som modellen och skådespelerskan Amber Rose, som gjort looken till ett signum. Lätthanterat, minst sagt!

Bob med snedlugg

Cameron Diaz med snedlugg.

Cameron Diaz har haft snedlugg många gånger, bland annat i filmen The Holiday.

Foto: CAP/RFS

Luggen har varit ett omdiskuterat vara eller icke-vara under pandemin när många känner för att experimentera själva hemma. För dig med lite finare hår kan en snedlugg ge mer volym, som för Cameron Diaz här!

Nyckelbensbob

Natalie Portman i lång bob.

Natalie Portman trivs i den långa boben.

Foto: TT

En frisyr som är kort men inte för kort är den här långa boben son går ner till axlarna eller nyckelbenen, och som du fortfarande kan sätta upp i en tofs. Den är mycket lättskött och kräver lite i stylingväg. Fråga skådespelerska Natalie Portman!

Mohawk

Kelly Osbourne kör mohawk.

Kelly Osbourne har haft mohawk flera gånger.

Foto: Dennis Van Tine

Kort på sidorna men sparad längd upptill – SÅ snyggt! Du kan välja om du vill ha kortklippt eller snaggat på sidorna, och om du vill ha en frisyr med mer volym där du med produkter får det längre håret på hjässan att peka mer uppåt, framåt, – eller gör som artisten Kelly Osbourne och ha kvar en längre längd som du antingen kan dra bakåt (som på bilden) eller kamma åt sidan för en halv snaggad frisyr.

Klotfrisyr

Kate Hudson i kort hår.

Kate Hudson hade kort hår i flera år.

Foto: Jordan Strauss

En pixiefrisyr i många lager som tar bort känslan av tyngd. Kortare runt öronen och i nacken. Passar bra för väldigt tjockt och lockigt hår eftersom det tar bort lite av bulkigheten. Här bär skådespelerskan Kate Hudson upp klotfrisyren på röda mattan.

Inverterad bob

Keira Knighley och eva Mendez.

Keira Knightley i bob-frisyr, här bredvid kollegan Eva Mendez-

Foto: Titti Fabi

En frisyr vi kan se komma tillbaka under 2021. En klassisk bob med kortare längder bak och längre närmare ansiktet, vilket ramar in hakan. Lätt att styla med hjälp av en plattång eller locktång. På bilden har skådespelerskan Keira Knightley en inverterad bob-frisyr.

Bob med stora lockar

Naomi Watts med lockig bob.

Naomi Watts slänger med sina korta lockar.

Foto: John Nacion/starmaxinc.com

En frisyr där håret kapas vid käklinjen och formas med locktång till stora, eleganta lockar eller vågor. Snyggas blir det om du fäster ena sidans hår bakom örat och stadgar med lite hårspray. Hår på skådespelerskan Naomi Watts.

Ensidig bob

Cate Blanchett på röda mattan.

Cate Blanchett har satt upp ena sidan av håret.

Foto: Theodore Wood

Genom att kamma bak håret på ena sidan av dina korta frisyr och med hårnålar fästa det under håret på den andra sidan får du en snygg, ensidig bob! En halvuppsättning, kan man säga. Så här snyggt ser det ut på skådespelerskan Cate Blanchett.

Vattenkammat

Zara Larsson med vattenkammat hår.

Zara Larsson har kammat håret bakåt.

Foto: TT

Den blöta looken har fått ett genomslag – inte minst när det kommer till kortare frisyrer. Det du behöver en en del hårgele som du kammat genom håret samtidigt som du drar det bakåt. Här bär svenska artisten Zara Larsson frisyren på ett event.

Bakåtkammade sidor

Pink med kammade sidor.

Pink har kammat bak sidorna.

Foto: E-Press/TT

Precis som du kan kamma bakåt hela håret eller ena sidan kan du kamma bak båda sidorna – men ge desto mer volym åt håret på hjässan. Det blir som en fejkad mohawk! Så här snyggt är det på artisten Alecia "Pink" Moore.