Kändisfrisörens bästa knep för perfekta, avslappnade lockar

19 feb, 2021 
KVINNA BORSTAR HÅRET
Borstar du håret varje morgon? Det gör nog de flesta av oss. Men skippar du hårborsten på morgonen kan du både sova längre och slipper frissig frisyr, tipsar kändisfrisören.
Annons
Här är de mest ikoniska frisyrtrenderna genom tiderna
Här är de mest ikoniska frisyrtrenderna genom tiderna

Tycker du att ditt hår mått extra bra på senaste tiden? Det kan mycket väl stämma. När man inte fixar sig lika mycket får håret möjlighet att vila. Men det är inte bara stylingverktyg och för täta hårtvättar som sliter på håret – även hur och när du borstar det har stor betydelse.

Kändisfrisören George Northwood som bland annat står bakom Alexa Chungs och Alicia Vikanders avundsvärda frisyrer, avslöjade för några år sedan hemligheten för det perfekta svallet – och det innehåller INTE en borste. Här kommer en väl värd påminnelse för dig som missat detta, tillsammans med några andra användbara stylingtips!

Skippa borsten och slipp frissigt hår

Enligt Northwood bör man aldrig borsta håret på morgonen eftersom det gör håret frissigt och du riskerar att skada det om du sliter i håret när du har bråttom.

Det bästa enligt Northwood, är istället att försiktigt reda ut håret med fingrarna. Själva grunden till frisyren har du lagt kvällen innan (och kan således sova längre – lifehack!)

Annons

Så får du de perfekta, avslappnade lockarna

För de snyggaste naturliga vågorna och looken ska man alltså fixa håret på kvällen, antingen med en ambitiös föning med en rundborste eller med hjälp av en locktång. Red försiktigt ut det som behövs med fingrarna. Efter nattens skönhetssömn ser frisyren sedan mycket naturligare ut än om du hade fixat den direkt på morgonen.

När ska man borsta håret då?

Självklart måste du borsta ibland, men försök undvika att göra det för mycket. En grovtandad kam är att föredra framför en borste.

Väljer du rakt hår, borsta igenom håret på kvällen och samla ihop det i en slät knut i nedre delen av nacken så trasslar det inte ihop sig under natten.

För den glansiga, välkammade looken rekommenderar George Northwood (och en uppsjö av andra frisörer) att man ska använda en kvalitets-hårborste från Mason Pearson.

Källa: Glamour

Annons