Kändisarnas otippade frisyrer vi hade glömt

Peter Jihde, Lena Philipsson och Carola i gamla frisyrer

Peter Jihde

Roger Tillberg/TT

När Peter Jihde blev en välkänd reporter hade han länge en ljus mohawk, möjligen inspirerad av David Beckham. Men kollar man ännu längre bak än så, till 1999, så hittar man en Jihde som inte riktigt hittat sin frisyrstil ännu, och i stället har en kort liten lugg.

Lena Philipsson

Roger Tillberg/TT

Lena PH slog igen på 80-talet, och var en av årtiondets stora ikoner. Artisten drog verkligen 80-talslooken till sin spets med sina galna outfits och stora frisyrer. Men den här håruppsättningen från 1988 tar nog ändå priset.

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg delar gärna med sig av bilder från uppväxten på 80-talet, då hon sportade riktigt trendiga frisyrer, som man i dag kanske höjer ögonbrynen åt.

Carola

Ola Bergman / TT

Carola Häggkvist förknippar de allra flesta med en lång mörk hårman, men faktum är att hon 1993-1994 hade en riktigt kort frisyr – något hon passade bra i!

Renée Nyberg

Tobias Rstlund

Renée Nyberg har varit konsekvent med sina frisyrer för det mesta genom åren, och oftast haft långt mörkt hår. 1996 var det dock inne med kortare frisyrer, och då testade hon på även det.

David Hellenius

Roger Tillberg/TT

Den då 27-åriga David Hellenius hade inte riktigt hittat stilen 2001, och hoppade därför på trenden med blonda slingor, något som pojkbanden gjorde blev stort. Han passar nog bättre i frisyrerna han haft sedan dess.

Kristin Kaspersen

Roger Tillberg/TT

Kristin Kaspersen brukar hålla håret fönat, rakt och välvårdat. Men inte ens hon slapp undan trenden med lockade permanenter på slutet av 80-talet – och passade faktiskt fint i det också.

Babben Larsson

Bertil S-son Åberg/SVT

De allra flesta har nog bara sett Babben Larsson i hennes karaktäristiskt korta frisyr. Men faktum är att när komikern slog igenom i början av 90-talet, så var hon fortfarande långhårig. Det är som att det är en annan människa nästan!

Foto: TT

Redaktionens tips
Quiz: Känner du igen Mello-frisyren?
Så gör du hårinpackning med frukt: ”Luktar gott och håret är supermjukt"