Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Kända designers: Därför är klänning ditt bästa plagg

10 jul, 2019 
Klänningar i alla storlekar på tre vackra kvinnor
Känner du dig inte bekväm i klänning? Här berättar tre designers varför det är bästa plagget - och hur du hittar rätt modell för dig.
Annons

Obekvämt, uppklätt och lite ”för fint”. Känns klänning inte rätt för dig? Camilla Thulin, Hedvig Andér och Cissi Centerwall skapar alla kläder för egna märken och brinner lite extra för klänning. Här berättar de hur du hittar rätt klänning för dig.

Camilla Thulin: Välj något enkelt – och lättvättat

Camilla Thulin sitter på ett bord och håller i en klänning med hunden Musse under bordet
Camilla Thulin har på sig blus och kjol som tillsammans ser ut som en klänning, stl 34–48, 1 599 kr och 1 999 kr, Camilla Thulin. (Under bordet: Musse)

Camilla designar för egna märket Camilla Thulin i en klassisk stil. Kollektionerna utmärks av mönsterglädje och snitt som passar kvinnliga former. Här har hon på sig blus och kjol från höstkollektionen, stl 34–48, 1 599 kr och1 999 kr, Camilla Thulin.

Varför ska man ha klänning?

– För mig är det bekvämt och snyggt. Det går fort och är enkelt att ta av och på, till exempel när du går på damrummet, swish, swosh så är du klar. Du är inte instängd i tajta brallor som skär in. Dessutom är det varmare på vintern än byxor.

Annons

Vad ska man tänka på när man väljer klänning?

– Välj något ganska enkelt om du inte brukar ha klänning, kanske i en fin färg du tycker om, i viscose med lycra som är lätt att tvätta. Gillar du det så kan du avancera. Tänk på att plaggen sitter bra, om till exempel en kjol sitter på höften åker den bara runt.

Camilla Thulin om klänningarBrand logo
Camilla Thulin om klänningar
Vadlång blommig viscose-klänning från Cellbes
Klänning, stl 34/36-62/64, 499 kr, Cellbes
Mönstrad klänning rosa 2nd Day Åhlens
Klänning, stl 34-42, 1300 kr, 2nd Day/ahlens.se

Hedvig Andér: Utgå från din riktiga kroppsform!

Hedvig Andér står och håller sig i en klädstång ifärd en klänning och vintageskor
Hedvig Andér i en klänning från sin höstkollektion, stl 34–48, 1 698 kr, Hedvig Stockholm.

Hedvig är känd som stylist i SvT:s Go’kväll och designer och delägare till Hedvig Stockholm, ett klädmärke som specialiserat sig på tidlös design som passar kvinnokroppen. Här har hon på sig en klänning, stl 34–48, 1 698 kr, Hedvig Stockholm.

Annons

Varför ska man ha klänning?

– Klänning är ett perfekt plagg eftersom man får allt i ett, du behöver aldrig matcha över och underdel. Du kan klä upp och ner den med hjälp av olika accessoarer.

Vad ska man tänka på när man väljer klänning?

– Utgå främst från din kroppsform. Hur ser min kropp verkligen ut – och inte som du tror att den ser ut. Kolla om klänningen sitter snyggt över bysten, magen och rumpan och inte fastnar någonstans. Den ska heller inte vara för stor. Och så är det jätteviktigt att ha bra underkläder, ha alltid underklänning under. Det gör att den sitter snyggt och du slipper tvätta så ofta.

Hedvig Andér om klänningarBrand logo
Hedvig Andér om klänningar
Randig klänning i brunt och marin svart
Klänning, stl 34-42, 649 kr, Soaked in Luxury/ellos.se
Klänning med palmer från Cellbes stora storlekar
Klänning, stl 36-46, Cream/Cellbes
Annons

Cissi Centerwall: Prova många – för att hitta rätt!

Cissi Centerwall sitter på ett bord i sin butik iförd en av höstkollektionens klänningar 2019
Cissi i klänning med tyg i höstkollektionens hus-tema, stl XS–XXL, 1 099 kr från Cissi och Selma.

Cissi driver märket Cissi och Selma som gör klänningar i färgglad retrostil med mycket mönster. Här har hon på sig klänning, stl XS–XXL, 1 099 kr från Cissi och Selma.

Varför ska man ha klänning?

– Det är världens mest praktiska plagg, du behöver bara ett plagg sedan är du färdigklädd. Dessutom är det bekvämare än byxor. När du väl börjat med klänning vill du inte gå tillbaka till jeans. Det finns jättemånga klänningar som är sköna och inte sitter åt, till exempel över magen, och ändå gör att du ser välklädd ut.

Annons

Vad ska man tänka på när man väljer klänning?

– Prova många modeller, ta inte bara med en in i provrummet och tro att den ska sitta bra. Det som man tyckte var fint på någon annan kanske inte passar en själv. Tänk på vad du är bekväm med och utgå från det. Du kan bli överraskad, så våga testa.

Cissi Centerwall om klänningarBrand logo
Cissi Centerwall om klänningar
Orange klänning från Lindex stora storlekar
Klänning, stl S-XXL, 299 kr, Lindex

 

Klänning i blått, vitt rödd från Lindex
Klänning, stl XS-XXL, 299 kr, Lindex
Annons