Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Lindex tar bort plus size – stora storlekar blir standard

07 apr, 2016 
Nu är det slut på ett särskilt segment med stora storlekar på Lindex. Generousavdelningen försvinner, och i stället kommer de stora storlekarna att vara en del av det ordinarie sortimentet.
Annons

I höst kommer större storlekar att vara en del av Lindex ordinarie utbud. Redan nu har företaget integrerat större storlekar i deras Holly & White-koncept och från och med augusti kommer förändringen att gälla hela utbudet som då kommer att finnas upp till storlek 52 och 54.

Plus size konceptet ”Generous” kommer därmed att försvinna helt.

– Vi vill att alla kvinnor oavsett form och storlek ska känna sig välkomna och tycka det är roligt och inspirerande att handla hos oss, kommenterar företaget på sin Facebook.

Bloggarna Linda Hörnfeldt och Emmi Snicker har varit inblandade i projektet, som innebär att 20% fler plagg kommer att finnas i större storlekar jämfört med tidigare.

”Det här är så sjukt bra – att en kedja går ut och gör ett sådant inkluderande statement genom att ta bort plus size och bara låta allt vara. Låt mig bara säga – hurra!” skriver Linda Hörnfeldt på sin blogg.

Annons