Illaluktande skor? Här är 4 enkla knep som tar bort odören

Att skorna börjar lukta illa är kanske inte så konstigt, egentligen. Våra fötter är fulla med bakterier och död hud och när vi stoppar fossingarna i ett par varma skor blir det snabbt fuktigt och resten ger sig självt.

 

Metoden du vill satsa på är att göra dig av med bakterierna. Här lär vi dig fyra användbara, och enkla, sätt att göra dig kvitt den äckliga lukten för gott. Bäst av allt, du behöver varken köpa dyra sprejer eller oroa dig för farliga kemikalier!

4 sätt att få bort dålig lukt från skor

Stoppa skorna i frysen

Det här knepet är både enkelt – och helt gratis! Du stoppar helt enkelt dina skor i en plastpåse och låter dem stå i frysen över natten. Bakterierna fryser ihjäl och den dåliga lukten är snart ett minne blott. Räckte inte övernattningen? Lämna då skorna i frysen lite längre för maximal effekt av behandlingen.

Läs mer från Allers: 2 par sommarskor som kan förstöra dina fötter

Dränk skorna i hemmagjord ättiksblandning

Blanda drygt 2 dl ättika i en hink som du fyllt med varmt vatten. Lägg i skorna i vätskeblandningen och massera tyget så att vätskan tränger in. Låt skorna vara i hinken några timmar och skölj dem därefter med vatten och låt torka.

Läs också: 7 anledningar att alltid ha ättika hemma – städtips

Stoppa tepåsar i skorna

Jo, du läste rätt! Du behöver bara ett par torra tepåsar och stoppar en i vardera sko och lämnar över natten. Tepåsarna suger åt sig dåliga lukter väldigt effektivt.

Läs också: Så blir du av med spindlar för alltid

Strössla med bakpulver

Strössla ett par teskedar i vardera sko och lämna över natten. På morgonen dammsuger du upp resterna av pulvret.

Läs också: Städa med bikarbonat – 6 smarta sätt som fungerar

Källa: Expressen.se

 

Få bort lukt från skor

Läs också: Få bort lukt från skor

 

 

Utvald läsning