Artikeln innehåller reklamlänkar
HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Hur lockar jag håret med plattång? Stylisten visar enkla knepet!

23 dec, 2019 UPPDATERAD 29 nov, 2021
Locka håret med plattång - så gör du!
En plattång kan göra håret både lockigt och platt. Så här enkelt lockar du håret med den!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

En plattång kan konsten att göra håret både lockigt och platt. Men att få till lockarna kräver sin teknik! Här visar Antoine Astour, chefsstylist på ghd, hur du lockar håret med en plattång med ett resultat som varar hela kvällen!

Så lockar du håret med plattång

För att få till lockarna vrider du plattången 180 grader, två gånger och drar den nedåt och avslutar med att lägga hårslingan bakåt. Börja närmast ansiktet och jobba dig bakåt, glöm inte värmeskydd!

Locka håret med plattång – se vår tutorial!

Så får du eleganta lockar till festenBrand logo
Så får du eleganta lockar till festen

Tänk på tekniken

– Ett vanligt fel många gör är att de trycker för hårt med plattången. Man ska bara trycka ihop den lite lätt med fingrarna. Det är värmen som gör jobbet, inte trycket, säger Antoine Astour.

Ett annan vanligt problem är att lockarna på ena sidan blir snyggare än på den andra. Ofta beror det på att man jobbar mer med höger hand.

– Öva på att jobba med din svagare hand. Träna upp den genom att byta hand ibland.

Annons

Ett proffsknep om man vill få en lite mer busig look är att göra varannan lock åt motsatt håll.

– Genom att göra en lock framåt och nästa bakåt kommer håret inte att smälta ihop på samma sätt. Det ser naturligt busigt ut.

Så får du lockarna att hålla längre

För att få lockarna att hålla längre gäller det att låta dem kylas av innan man rör håret. Ha inte för bråttom när du gör i ordning dig och avvakta några minuter innan du fixerar med stylingprodukterna.

– Värmen formar, medan kyla låser in formen. Därför ska man alltid börja styla håret där man vill att lockarna ska synas mest. Då hinner de garanterat kylas ner. Och det kanske inte är lika viktigt att lockarna i nacken råkar rätas ut under kvällen.

Lättanvänd plattång – favoriterna för nybörjare och proffs

Oavsett om du är nybörjare eller proffs finns det mängder av plattänger som är enkla att använda! Här är favoriterna som fixar den snygga stylingen.

Annons

Gold New Styler – ghd

Ghd är mästarna när det kommer till värmeverktyg. Produkterna må kosta en slant, men är verkligen en investering eftersom att de håller år efter år – och är otroligt enkla att använda. Favoriten Gold New Styler har en värme på 185 grader (vilket är den optimala temperaturen vid styling). Plattången värms upp snabbt och har rundade kanter vilket gör den optimal både till att platta med och locka med. Håret får en fin glans och stylingen håller fint i flera dagar!

ANNONS Här kan du köpa Gold New Styler.

plattång från ghd
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Wet2 Straight PRO Plattång – Remington

Vanliga plattänger används i torrt hår men Wet2 Straight PRO Plattång från Remington kan användas i såväl torrt som vått hår (ska du lockar håret är halvtorrt till torrt hår däremot att rekommendera). Plattången har tio värmelägen och har ett ventilationssystemet som avdunstar vattnet i ditt hår, vilket alltså samtidigt gör håret torrt. Plattången ger också fin glans och minimerar friss.

ANNONS Wet2 Straight PRO Plattång finns att köpa här.

plattång från remington
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Plattång Smooth Control, Babyliss

Plattång Smooth Control är en enkel och prisvärd plattång som gör jobbet med bravur! Plattången går att ställa in mellan 170 till 230 grader, värms upp snabbt och har en lång sladd vilket underlättar användandet. Plattången glider fint igenom håret och skapar naturliga, fina och hållbara lockar, utan vidare ansträngning.

ANNONS Plattång Smooth Control finns att läsa mer om och köpa här.

plattång babyliss
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons