Artikeln innehåller reklamlänkar

Vill du ha längre hår? Frisören tipsar – så får du håret att växa snabbare!

kvinna undrar hur hon ska få längre hår

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska ta hand om sitt hår och frisörer ser många göra en hel del hårmissar. Men vill du också ha långt, fräscht hår och jobbar på att spara ut det? Siv Oldervik, frisör, har flera bra tips som hjälper dig på rätt väg till långt hår med fin lyster.

Se ocksåHårvårdsexpertens bästa tips för att få håret växa snabbare.

Hitta en frisör som är bra på att klippa långt hår

– Först måste du hitta en frisör som är bra på att klippa långt hår. Det är en konst i sig! Be om ett bra snitt när du klipper dig – snitt som inte innebär att du tar mycket längd, men som tar bort slitna ändar. Ta gärna i en bra inpackning på samma gång. Då har du "återställt" ditt hår, som jag brukar säga, sedan är det bara börja planera hur du ska behandla ditt hår.

– Boka även in regelbundna möten med frisören så att du inte glömmer bort och det faller mellan stolarna.

kvinna i duschen undrar hur hon ska göra för att få längre hår

Ta hjälp av en bra frisör för att ta reda på vilka produkter som passar bäst för just ditt hår.

Använd bara produkter som är bra för just ditt hår

Be också om att få rekommendationer på bra och effektiva produkter för ditt hår. Schampo, balsam och inpackning är det viktigaste här, men en hårolja på morgonen och kvällen är inte heller dumt.

– Det stärker håret och förhindrar att det går sönder, säger Siv Oldervik och skickar med ett bra tips på hur du kan använda håroljan – innan du går och lägger dig på natten:

– Ta lite hårolja i håret och gör sedan en fläta som du sover med.

Tvätta inte håret för ofta om du vill ha det långt

Även om du har hittat rätt produkter för ditt hår så är det klokt att inte tvätta håret varje dag.

– Sätt upp en regelbunden rutin för att behandla ditt hår med inpackning – minst en gång i veckan. Mitt tips här är förutom regelbunden inpackning, att ha en lättare inpackning som sätts i före du tvättar håret.

– Det är en sorts inpackning du kan ha i torrt hår, som ska tvättas ut. Till exempel kan du ha i den före träningen och tvätta ur den efteråt, så boostar du håret medan du tränar. Tvätta sedan håret så att det inte trasslar så mycket och ha i ett bra balsam.

kvinna borstar sitt hår och undrar hur hon ska få längre hår

Tänk på hur du borstar ditt hår, så det inte går av och inte blir mer slitet än nödvändigt.

Borsta håret på rätt sätt – så det inte går av

Enligt Oldervik är en bra borste som är skonsam mot håret superviktig. Hur du borstar det är också en viktig del av det hela.

– Innan du börjar borsta, pressa ut så mycket vatten ur håret som möjligt. Börja borsta nedifrån med lätta rörelser. Dra och ryck inte i håret.

Om du lyckas undvika att använda värmeverktyg för mycket kommer det naturligtvis att vara bra för ditt hår. Om du använder dem så kom ihåg att använda ett värmeskydd.

– Du kan ha långt hår tills du är 100 år, så länge du tar hand om det.

Behandling för att göra färgat, tunt, fint hår tjockare

Nioxin.

Tre produkter för tre steg med rengöring, skalpbehandling och balsam som rengör för att få håret att se fylligare ut, ger fukt och skapar volym. Trial Kit System, Nioxin, 649 kr. Köp här (länk till Tradedoubler.com).

Balsam som skyddar och ger näring

Balsam från Sachajuan.

Balsam för en skön och böljande volym som ger håret en fylligare känsla. Ger håret näring och är en bra grund för styling. Thickening conditioner, Sachajuan, 219 kr. Köp här. (länk till Tradedoubler.com)

Hårspray för tjockare känsla

Hårsprej från KMS.

Hårspray som ger volym och gör att håret känns och ser fylligare och tjockare ut. Addpower thickening spray, KMS, 275 kr. Köp här. (länk till Tradedoubler.com)

Text: Malin Gaden/KK Foto: TT

LÄS MER:

Tjockare hår: 5 tips som hjälper dig göra det fylligare

Schampo mot känslig hårbotten – 8 skonsamma köptips

Cecilia började tappa hår – sedan fick hon diagnosen

Redaktionens tips