Artikeln innehåller reklamlänkar

Väck huden i ansiktet för mera glow!

ung kvinna med vacker hud
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp
2:36

Efter reklamen: 10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp

(2:36)

Slå på ljud

Sol och sommarvärme gör underverk med vårt mående men inte lika självklart att huden hänger på. Vi ger våra 4 bästa tips för att väcka liv i huden och uppnå en naturlig och frisk sommarhud med massor av glow.

4 sätt att väcka liv i din hud

1. Städa bort det gamla

Exfolierande/ peelande produkterna avlägsnar gamla, döda hudceller och gör huden lenare, klarare och mer mottaglig for den vard som kommer efteråt. Det kan vara i form av en kornpeeling som gör jobbet när du masserar med den eller i form av en enzym-/syrapeeling som löser upp de döda cellerna. AHA-syrorna (till exempel glykolsyra och mjolksyra) exfolierar på ytan och BHA (salicylsyra) går även ner lite i porerna och löser upp talg. Välj den variant du tycker känns bra att anvanda och kolla på förpackningen vilken eller vilka hudtyper den rekommenderas till.

Pads indränkta i en exfolierande produkt. AHA peeling pads fran Beauty act, 199 kr. Läs mer och köp padsen här (länk till Kicks).

Uppfräschande creme-scrub från Clarins naturliga pärlor i två olika storlekar, 365 kr. Läs mer och köp Clarins Fresh Scrub här (länk till Åhléns).

2. Lägg en mask

Så här års kan det vara välgörande med en mask som ger fukt och näring till en torr hy. Använd masken direkt efter att du rengjort ansiktet. Eller varför inte först göra en peeling, sedan lägga masken. En strålande kombination.

Lent krämig: Drink up 10 minute hydrating mask från Origins med bland annat algextrakt, 260 kr. Läs mer och köp Origins Drink Up här (länk till Kicks).

Renande mix: Bio organic fruit stone powder microexfoliating cleansing mask från Nuxe innehaller bade exfolierande korn samt salicylsyra som löser upp de döda hudcellerna, 325 kr. Läs mer och köp masken från Nuxe här (länk till Lyko).

Viktigast enligt experten

Elisabet Andersson är hudterapeutmästare vid Elisabetkliniken i Malmö. Här ger hon sina bästa glow-tips:

● Peela
När du får bort torra, förbrukade celler tar huden mycket bättre upp de vårdande produkter du använder sedan. Och den får med en gång en finare, fräschare lyster.

● Återfukta!
Det gör du med din dag- och/ eller nattcrème.Vid behov kan du komplettera med serum och ansiktsmask. En fuktmättad hud är en tåligare, mindre känslig hud med ett bättre eget skydd. Den är också slätare och har mer lyster.

● Sätt fart på blodcirkulationen
Motion ökar genom-blödning i huden. Då tas vårdande produkter upp bättre. Huden får också en fris- kare ton. En rask prome- nad är som ett naturligt rouge för ansiktet.Även massage är ett bra sätt att öka genomblödningen.

● Skydda mot för mycket UV-ljus
Den bästa anti-ageprodukten är ett bra solskydd. Om din vanliga dagcrème inte innehåller solskydds- filter, komplettera med en som gör det.

Tips!
Passa på när du applicera din dag- och/ eller nattcrème. Fördela crèmen mellan händerna och jobba sedan med mjuka, svepande rörelser från ansiktets mitt, utåt och aningen snett uppåt. Upprepa någon eller några minuter, så länge det känns behagligt och tiden räcker till.

4. Underbart under ...

Ännu ett sätt att ge huden lite mer är att använda ett serum under din vanliga dag-/ och eller nattcreme.

Emma S nya Vitamin C 10 booster används som första steg efter rengöring för att dämpa pigmentering, en ojämn hudton samt för att pigga upp en trött, glåmig hud, 529 kr. Läs mer och köp Vitamin C 20 Booster här (länk till Lyko).

3. Fuktspraya

En fuktspray eller facemist funkar såväl under som över makeup. Sprejar du precis när du lagt din makeup får du med ens en finish med mer naturlig glow.

Som ett daggfriskt moln. Fjäderlätt och skön är Monsuns Daily fresh face mist, 179 kr. Läs mer och köp den här (länk till Kicks).

Foto: TT

Utvald läsning