Artikeln innehåller reklamlänkar

Hudvård för känslig hy - bra parfymfria produkter

Produkter för dig med känslig hy

Så får du finare hud – 5 tips
Slå på ljud

Det är aldrig kul när huden reagerar, när du köpt en nya skönhetsprodukt. Varken ekonomiskt eller fysiskt. Så lider du av känslig hud eller bara vill använda snälla produkter finns det helt klart de som är bättre för din hud. Till exempel parfymfria och milda sådana.

Hur vet du om din hud är extra känslig?

Det finns vissa tydliga tecken, på att du har känsligare hud än normalt. Det kan vara allt från fjällning, rodnad och eksem till svullnad och att din hy blir grov. Känner du igen en eller flera av dessa symptom kan det vara värt att prova snällare produkter mot din hy.

11 produkter som räddar din känsliga hud

Produkter för ansikte med känslig hy

Ansiktscreme från Eucerin Ato Control

1. Är du väldigt känslig i ansiktet är den här ansiktskrämen från Eucerin ett säkert kort. Den dämpar irritationen i extremt torr hud och kliande hud. En räddare i nöden, helt enkelt. Här kan du köpa den (länk till butik)

Dermalogica för känslig hy

2. Ett boostande ansiktsvatten från Dermalogica som lugnar din känsliga hud och reducerar rodnader och återställer de naturliga barriärerna i huden. Här kan du köpa det (länk till butik)

 

Babor ansiktsrengöring för känslig hy

3. En ansiktsrengöring från Babor som är speciellt framtagen för dig med hyperkänslig och mycket torr hud. Fri från parfym och färgämnen och verkar lugnande på din hy. Här kan du köpa den (länk till butik)

Olja för känslig hy

4. Rescue oil från Estelle & thild är en underbar olja för ansiktet, som vårdar din känsliga hy. Den motverkar uttorkning och gör huden mjuk. Här kan du köpa den (länk till butik)

 

Ögonkräm för känslig hy

5. Det här är en ögonkräm för dig med känslig hy, som lugnar partiet runt ögonen och reducerar fina linjer. En kräm med pre- och probiotika som stärker hudens naturliga funktion. Här kan du köpa den (länk till butik)

 

 

Idun serum för känslig hy

6. Ett serum som ger din hud en extra fuktboost, förstärkt med niacinamid  som ger skydd till huden mot yttre stress. Här kan du köpa det (länk till butik)

Lumene kräm för känslig hy

7. En ansiktskräm från Lumene för känslig hy, framtagen i ett samarbete med Allergi-, hud- och astmaförbundet i Finland. Vårdar väldigt torr hud och skyddar mot uttorkning som uppstår vi temperaturförändringar. En perfekt dagkräm på vår/vintern, med andra ord. Här kan du köpa den (länk till butik)

Peeling för dig med känslig hy

8. Peeling kan kännas jobbigt när man har känslig hy, men den här från Maria Åkerberg löser varsamt upp döda hudceller utan att påverka underliggande hud. Här kan du köpa den (länk till butik)

Produkter för kroppen med känslig hud

Kroppslotion för känslig hy

9. En hudlotion från Skintifique som ger huden fukt och skydd mot föroreningar. En ren och säker produkt för dig med känslig hy. Här kan du köpa den (länk till butik)

Duscholja Maria Akerberg

10. En duschkräm för dig med känslig hy och/eller psoriasis. Med doft av eucalyptus men utan alkohol, konserveringsmedel och emulgeringsmedel. Här kan du köpa den (länk till butik)

Spray för eksem Eucerin

11. Har du eller ditt barn problem med kliande eksem? Prova detta kylande spray från Eucerin. Det lindrar klåda inom 60 sekunder och fungerar även på atopisk hud. Här kan du köpa det (länk till butik)

Foto: TT

LÄS MER:

Boosta huden med fukt! 6 ansiktsoljor som gör jobbet

Mjuk hud och lyster – här är peelingen för dig med känslig hy

Torr hud i kylan? Här är kalla fakta om vinterhuden!

Utvald läsning