Artikeln innehåller reklamlänkar
HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Hudvård för känslig hy - bra parfymfria produkter

04 mar, 2020 
AvRebecca Wictor
Produkter för dig med känslig hy
Lider du av känslig hud och får välja skönhetsprodukter med omsorg? Här tipsar vi om 11 krämer och andra produkter som räddar din hud.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Så får du finare hud – 5 tipsBrand logo
Så får du finare hud – 5 tips

Det är aldrig kul när huden reagerar, när du köpt en nya skönhetsprodukt. Varken ekonomiskt eller fysiskt. Så lider du av känslig hud eller bara vill använda snälla produkter finns det helt klart de som är bättre för din hud. Till exempel parfymfria och milda sådana.

Hur vet du om din hud är extra känslig?

Det finns vissa tydliga tecken, på att du har känsligare hud än normalt. Det kan vara allt från fjällning, rodnad och eksem till svullnad och att din hy blir grov. Känner du igen en eller flera av dessa symptom kan det vara värt att prova snällare produkter mot din hy.

11 produkter som räddar din känsliga hud

Produkter för ansikte med känslig hy

Ansiktscreme från Eucerin Ato Control

1. Är du väldigt känslig i ansiktet är den här ansiktskrämen från Eucerin ett säkert kort. Den dämpar irritationen i extremt torr hud och kliande hud. En räddare i nöden, helt enkelt. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Dermalogica för känslig hy

2. Ett boostande ansiktsvatten från Dermalogica som lugnar din känsliga hud och reducerar rodnader och återställer de naturliga barriärerna i huden. Här kan du köpa det (reklamlänk)

 

Babor ansiktsrengöring för känslig hy

3. En ansiktsrengöring från Babor som är speciellt framtagen för dig med hyperkänslig och mycket torr hud. Fri från parfym och färgämnen och verkar lugnande på din hy. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Olja för känslig hy

4. Rescue oil från Estelle & thild är en underbar olja för ansiktet, som vårdar din känsliga hy. Den motverkar uttorkning och gör huden mjuk. Här kan du köpa den (reklamlänk)

 

Ögonkräm för känslig hy

5. Det här är en ögonkräm för dig med känslig hy, som lugnar partiet runt ögonen och reducerar fina linjer. En kräm med pre- och probiotika som stärker hudens naturliga funktion. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

 

 

Idun serum för känslig hy

6. Ett serum som ger din hud en extra fuktboost, förstärkt med niacinamid  som ger skydd till huden mot yttre stress. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Lumene kräm för känslig hy

7. En ansiktskräm från Lumene för känslig hy, framtagen i ett samarbete med Allergi-, hud- och astmaförbundet i Finland. Vårdar väldigt torr hud och skyddar mot uttorkning som uppstår vi temperaturförändringar. En perfekt dagkräm på vår/vintern, med andra ord. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Peeling för dig med känslig hy

8. Peeling kan kännas jobbigt när man har känslig hy, men den här från Maria Åkerberg löser varsamt upp döda hudceller utan att påverka underliggande hud. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Produkter för kroppen med känslig hud

Kroppslotion för känslig hy

9. En hudlotion från Skintifique som ger huden fukt och skydd mot föroreningar. En ren och säker produkt för dig med känslig hy. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Duscholja Maria Akerberg

10. En duschkräm för dig med känslig hy och/eller psoriasis. Med doft av eucalyptus men utan alkohol, konserveringsmedel och emulgeringsmedel. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Spray för eksem Eucerin

11. Har du eller ditt barn problem med kliande eksem? Prova detta kylande spray från Eucerin. Det lindrar klåda inom 60 sekunder och fungerar även på atopisk hud. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Foto: TT

LÄS MER:

Boosta huden med fukt! 6 ansiktsoljor som gör jobbet

Mjuk hud och lyster – här är peelingen för dig med känslig hy

Torr hud i kylan? Här är kalla fakta om vinterhuden!

Annons