Artikeln innehåller reklamlänkar

Höstskor 2018: Kängor, stövletter och boots vi vill ha nu!

Snyggaste skorna hösten 2018.

Sista sommarmånaden går mot sitt slut och de där riktigt varma dagarna verkar vara förbi. Det innebär att det börjar bli dags att byta ut flipflops, sandaler och ballerinaskor mot lite varmare och vattentåligare boots, kängor och stövlar.

Kollar man på catwalken, hos influencers och i butiker finns det några tydliga trender inför hösten 2018. Här har vi letar fram några favoriter bland några av trenderna: Snörning, leopardfläckigt, blockklackar och höga stövlar.

I slutet har vi lagt till några riktigt snygga klassiker som funkar – år efter år!

 

Snörning

Snören på skorna är inte  bara en snygg och enkel detalj – det gör dessutom att du kan anpassa hur hårt skorna sitter beroende på vad du har på dig eller formen på dina fötter eller vader! Dessa praktiska kängor från Rieker (länk till Ellos) kan du ha en bra bit in i vinter också. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Kängor från Rieker.

Även låga höstskor kan ha snörning, som dessa rockiga loafers från Royal Republiq (länk till butik) med nitar på sidorna. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Rockiga loafers från Royal Republiq

Höga sneakers (länk till Ellos) i grått skinn med breda satinband att knyta med! Dessa är från Esprit, läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Höga sneakers från Esprit.

Boots med bred klack, sula med grepp och lackade skosnören, från Vagabond (länk till Ellos). Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Boots från Vagabond.

 

Leopardfläckigt

Vissa fläckar går aldrig bort. Leopardfläckigt är en tydligt trend i höst och syns även på jackor och väskor. Dessa ankelboots från Ellos (länk till Ellos) blir SÅ snygga till ett par jeans och en vit skjorta! Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Leopardfläckiga ankelboots från Ellos.

Leopardfläckigt är ett mönster som finns i olika färger och storlekar på fläckarna. Dessa pälsboots från Steve Madden (länk till Ellos) har taxklack och spetsig tå. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Leopardfläckiga boots.

Pumps är kanske lite i det svalaste laget en regnig höstdag – men alltid lika snygga! Och ett par med fläckar blir otroligt fint till både jeans eller svarta finbyxor. Dess är från Sam Edelman (länk till butik). Läs mer och köp här. (länk till butik)

Pumps från Sam Edelman.

Blockklackar

I höst byter vi gladeligen bort stilettklackarna mot med rejäla blockklackar! Dessa kornblå boots från Even&Odd finns även i svart, rött, silver och vitt. Läs mer och köp här.

Boots från Even&Odd.

Varför inte låta klacken tala för sig? Dessa svarta ankelboots från Even&Odd är helt i svart – förutom på klacken. Blommorna ger lite attityd till ett annars klassiskt plagg. Läs mer och köp här.

Ankelboots från Even&Odd med blomma.

En av höstens hetaste färger är mörkröd, eller burgundy! Här är ett par läckert eleganta höstpumps från Vagabond (länk till Ellos) med en rejält bred klack. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Pumps från Vagabond.

Beiga stövletter i skinn från Sixtyseven (länk till butik), men blockklack och dragkedja på hälen. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Stövletter från Sixtyseven.

Höga stövlar

De lårhöga stövlarna har gjort comeback – ingen kommer längre tänka på ”Pretty Woman” om du går runt i ett par. Dessa i mockaimitation är från Nelly (länk till butik) och har spetsig tå och smal klack. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Stövlar från Nelly.

De höga stövlarna med mjukt skaft kommer i alla möjliga färger – men eftersom de syns rätt bra kan det vara en idé att spara de neonlila till festen och satsa på mer diskreta färger till vardags, som dessa mörkgrå från Miss Selfridge. Läs mer och köp här. 

Höga stövlar från Miss Selfridge.

Det finns även lårhöga stövlar för den som vill ha låg klack! Även dess är från Nelly Shoes, (länk till butik) men lågklackade och med rund tå. Dessutom är de lägre på baksidan för att sitta skönare. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Höga stövlar från NLY Shoes.

Klassiker

Alla bör ha ett säkert kort i skogarderoben. Ett par skor som passar lika bra till vardags som till fest och som varken är för varma eller för kalla, då temepraturen kan variera rejält under både vår och höst. Ett par svarta Dr Martens (länk till butik) är det nog aldrig någon som har ångrat! Läs mer och köp här. (länk till butik)

Kängor från Dr Martens.

Det som förr ansågs vara en sko för ridning har blivit en sann klassiker i skobutikerna. Bootsen i jodphur-modell är nätta och rejäla på samma gång – perfekt för den svenska jobbhösten. Dessa bruna skor är från Vagabond (länk till Ellos), med metallspänna på yttersidan. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Jodphurs från Vagabond.

Ett par snygga sneakers är aldrig fel! Den här modellen med en ljusare sula är snygg både till byxor och kjol. Dessa vinröda sneakers (länk till butik) är från Gant (länk till butik). Läs mer och köp här. (länk till butik)

Sneakers från Gant.

Foto: IBL

 

 

Utvald läsning